28 augusti 2014

Dittan och dattan och lever

Hej alla. Nyss hemkommen från ett Body Pump-pass och middagen ligger i magen. Jag hann inte gå på klassen efter Pilates i morse så då fick det bli ikväll istället. Jag har som mål att gå på två Body Pump-pass i veckan så imorgon är det dags igen, redan 9.30. Kommer nog att känna mig lagom mör i musklerna efter två styrketräningspass två dagar efter varandra men vill man ha synliga muskler så får man kämpa lite.

Idag har vi haft riktig skön sommarvärme med 23 grader i solen. Det verkar inte som om sommaren är över här ännu, så jävla skönt. Steve och jag tog tillfället i akt och promenerade in till Putney för lunch på puben The Rocket. Jag tog Ceasar-sallad till lunch med bacon som tillägg. Det fanns inte massor av lågkolhydraträtter att välja mellan; typ sallad, stek eller English breakfast. Längtar efter tills lågkolhydratkost slår igenom i England också. Den är på väg men med babysteg, inte som i Sverige eller USA där det är riktigt stort. Britterna ligger ca 5-10 år efter resten av världen inom mycket, lite som Finland.
Igår gick jag på bio och såg thrillern Lucy med Scarlett Johansson. Enligt de trailers som jag sett så verkade den jättebra och det var den också, fram till sista halvtimmen då det verkade som om regissören tappade fantasin, motivationen, orken eller vad det var. Snacka om platt fall. Tur jag bara betalade halva priset för biljetten.
Som jag berättat tidigare så har Steve återupptagit sitt gamla intresse, Bowls. I helgen lyckades han få mycket förmånliga bowls-kulor eller bollar på ebay och igår anlände dom, kompletta med testcertifikat att de "håller måttet" för användning i tävlingar. Det är noggrant ska ni veta:-). Igår kväll satte han dem i ryggsäcken (det är inga lätta kulor/bollar) och cyklade iväg till Bowls-klubben i East Sheen för att prova dem i ett par timmar. Idag har han haft världens träningsvärk i sina vader:-) Det är inte mycket rörelse i sporten men det är uppenbarligen bra träning för vaderna när man tar ett steg framåt och böjer knäna för att rulla iväg kulan/bollarna.
Som avslutning ska ni få ett mycket gott recept på leverbiffar a la LCHF. Normalt blandar man ju riven potatis med levern men här blandar man den med köttfärs och diverse andra godsaker. Jag åt dem med blomkålsmos och hemmagjord rårörda lingon som plockats av mina föräldrar. Så gott.

Leverbiffar
ca 10-12 portioner

800 g ungnötslever
800 g blandfärs
2 gula lökar
Ansjovisfilèr (1 liten burk ca 50 g)
2 stora ägg ca
0,5-1 dl grädde
2 msk fiberhusk
ca 1 tsk salt
1tsk vitpeppar smör att steka i

1. Putsa levern från alla hinnor och ådror, skär i småbitar
2. Mal eller mixa levern.
3. Skala löken och riv den fint.
4. Mosa ansjovisfilèrna (utan spad)
5. Blanda ihop malda levern, köttfärsen, lök och ansjovis.
6. Blanda ner äggen och sedan grädde till en ganska lös smet.
7. Salta och peppra, stek en provbiff och använd ev ansjovisspadet om det behövs mer smak.
8. Klicka ut smeten med sked och stek platta biffar på medelvärme.

God sås till biffarna
5 dl grädde
1 buljongtärning
1 msk soja
1 msk kalvfond

Blanda allt till såsen och låt småkoka ihop ca 1/2 timme så såsen tjocknar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...