16 augusti 2014

Curryfrossa

Lördag, så jävla skönt. Nyss hemkommen från dagens första gympass, Body Attack. Det kändes att jag inte gjort någon högintensiv intervallträning på tre veckor för det började kännas jobbigt med alla hopp och squats i slutet av passet, de blev lägre och lägre för varje gång:-) Om drygt en timme är det dags för veckans höjdpunkt, Dance-klassen. Som jag har saknat den klassen under mina tre veckor borta. Hoppas nu bara att instruktören inte har åkt på semester.

Maten den här veckan har bestått av antingen mozzarellawrap eller min egenkomponerade ceasarsallad. Förutom isbergssallad, stekt bacon och kyckling så har jag också tillsatt stekt halloumi, fetaost och oliver och hällt massor av olivolja samt lite köpt ceasarsalladdressing över (kolla kolhydratinnehållet noga på flaskorna när ni köpar färdiggjorda dressingar, kan skilja massor!). Jag får inte nog av den här salladen.
Igår kände vi oss emellertid lite "wild and crazy" och begav oss till Lahore kebab house i Norbury för lite curryfrosseri. Vi promenerade till Clapham Junction för att sträcka på benen lite och tog tåget till Norbury därifrån, en resa på ca 10 minuter.

På väg till CJ passerade vi den här rönnen alldeles full av röda bär. Här har sommaren eller hösten (hoppas inte) hunnit några veckor längre än i Finland där rönnbären inte fått någon färg alls.
Som jag sagt tidigare så besöker man inte Lahore Kebab House om man vill sitta i en romantisk miljö och få enastående service, man går dit för den goda och mycket förmånliga maten. Som vanligt förvirrade vi servitören genom att beställa vår mat UTAN ris och UTAN bröd. I normala curryrestauranger höjer de kanske på ena ögonbrynet när vi gör vår, i deras tycke, konstiga beställning, men säger inget. Här är servicen lite annorlunda:-) När vi beställt stod servitören kvar vid vårt bord med ett förrvirrat uttryck i ansiktet och frågade tillslut två gånger mycket skeptiskt om vi faktiskt ville äta curry utan både ris och bröd??!!

Jag beställde min standardförrätt på curryrestauranger, shish kebab, lammfärs som grillats. Steve beställde både onion bhaji och kycklingvingar, han hade bara ätit två rostade mackor på hela dagen för att kunna frossa senare:-) Kycklingvingarna var en positiv överraskning för de innehöll mycket kött och han fick hela 5 stycken.
Frossa, frossa
Till huvudrätt beställde vi båda butter chicken, dvs smörkyckling. Rätterna på menyn har ingen engelsk förklaring alls så den rätten är typ den enda som jag förstår vad den betyder. Tur att den är så jättegod. Eftersom vi inte åt ris eller bröd så beställde vi in två vegetariska rätter som sidorätter, saag paneer (spenat med paneer-ost) och grönsakscurry. Fantastiskt goda båda.
De har som sagt inte spenderat mycket tid och pengar på atmosfären men det verkar inte behövas för kunder strömmade in under hela tiden vi var där, och majoriteten var indier och pakistanier, ett bra tecken på att maten är bra.
Efter middagen fick vi en skål med en blandning av anisfrön och något sött som man skulle tugga på för att fräscha upp andedräkten. Steve hivade in nästan en matsked vilket nog är lite för mycket. Han tuggade och tuggade men gav tillslut upp och spottade ut det när vi betalat och gått ut:-)
Efter den stora måltiden beslöt vi oss för att stiga av tåget vid Wandsworth Common och gå hem för att låta maten sjunka.
På väg hem såg vi den här eken som måste ha något slags historiskt värde för vägbyggarna hade kurvat runt den när de byggde den annars spikraka cykelvägen. Jag tvivlar på att man skulle ha gjort samma om det stått ett träd i vägen på en cykelväg i Finland, men så har vi träd så det räcker och blir över också.
Så, dags att börja göra sig i ordning för min Dance-klass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...