21 april 2015

Soliga dagar och SWEA-möte

Ännu en vacker dag här i London med strålande sol från en klarblå himmel. Några som inte är lika glada är mina rosor. De har lagt sig platta och ser ut som om de är på väg att krypa ur vasen. Nå, det är snart dags att byta ut dem ändå för jag har haft dem i snart sju dagar.
I morse var det dags för veckans första gymklass och det gick helt ok, även om jag ännu måste undvika den framåtböjda rörelsen. Men, det finns så många andra rörelser att kroppen får sig en ordentlig genomkörare ändå. Förutom lite stelhet så kändes det bra efteråt, jag var definitivt rörligare än jag var när jag steg upp på morgonen. Jag gick också min vanliga entimmesrunda både igår och idag för att utnyttja solen. Det ska bli sämre och molnigare från och med imorgon så då får jag tanka min D-vitamin genom kosttillskott.

Det är mycket svårt att få i sig tillräckligt mycket D-vitamin eftersom den främst kommer från solen. I förra veckan såg jag emellertid ett inslag i ett faktaprogram på TV hur man kan göra champinjoner till riktiga D-vitaminbomber genom att sätta ut dem i solen en timme. Champinjonerna förlorar inte sin D-vitaminhalt heller trots att man torkar, kokar eller fryser in dem. Det kunde vara något att testa när man får trädgård någon gång.

Igår var det dags för mitt första möte tillsammans med SWEA:s programråd som jag kommer att börja delta i. Programrådet är de som kommer upp och arrangerar evenemang till medlemmarna. Ett par kunde inte komma men vi var iallafall 5 stycken som träffades kl. 18.30 på restaurangen i hotell Le Meridien i Piccadilly.

Vi började iallafall med middag. Jag beställde sidfläsk (pork belly) med räkor. Det var jättegott, fläsket i sidfläsket hade nästan smällt bort och var inte tuggummiaktigt som det kan vara ibland.
Efter mat och vin satt vi och gick igenom vad som beslutades under deras förra möte och lite andra ärenden. Vi blev inte klara förrän vid 22-tiden men det var ett så trevligt gäng att vi pratade om mycket annat också.

Förra veckan hitade jag kolhydratfri pasta i hälsokostaffären Holland and Barrett och jag beslöt mig för att testa.
Jag blandade den tillsammans med köttfärssås och blev förvånad över hur god den var. Lite segare än vanlig pasta men inte dum alls. Den här pastan är inte jättebillig så jag kommer nog att variera med "zucchinipasta" de gånger jag äter "pasta". Zucchini är trots allt är hälsosammare tack vare alla vitaminer som grönsaken innehåller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...