6 april 2015

Påsken

Så var påsken över för den här gången och snabbt gick den då vi hade mycket trevligt besök av min bror Magnus och hans flickvän Sonja. De anlände onsdag kväll och åkte tillbaka söndag morgon. Vi hann med en hel del. Här kommer lite bilder från påsken, mest mat- och gatukonstbilder märkte jag när jag laddade upp dem:-)

Vi hann inte så mycket på onsdag kväll utan satt bara och pratade hemma, åt ost och drack champagne. Det var dessutom min och Steves 9-årsjubileum den 1 april. Känns som det var igår som vi hade första dejten.

Steve jobbade på torsdag men Magnus, Sonja och jag åkte till Victoria & Albert Museum för att se utställningen med den nu avlidna kläddesignern Alexander McQueens kläder. Förköpsbiljetterna var slutsålda för påsken men vi satsade på att kunna köpa dem på plats och det gick hur enkelt som helst, vi behövde bara köa i ca 30 minuter.
Efter utställningen tog vi tunnelbanan till Chancery Lane för att prova på en helvegetarisk restaurang som Sonja och Magnus hittat, Vanilla Black. Jag har aldrig ätit helvegetariskt tidigare men det var inte så pjåkigt. Förrätten med "brieglass" var kanske inte det godaste jag ätit, men de andra rätterna var utsökta.
Ägg på två olika sätt.
Teglass, kinuski mm.
Efter lunchen promenerade vi över Themsen till södra sidan och tittade både på gatukonst i en nedlagd tunnel och besökte Tate Modern. Vi avslutade museibesöket med en drink högst upp på sjätte våningen där man har fantastisk utsikt över Themsen.
Efter Tate Modern tog vi tåget tillbaka hem, bytte kläder och så var det i princip ut igen för middag på Cantina Vinopolis nära Borough Market tillsammans med våra vänner Ivonne och Seth.
Förrätten stekt bläckfisk var mycket god.
Jag fortsatte sjötemat och beställde torsk och musslor till huvudrätt. Var ännu mätt sedan trerätterslunchen så ville ha något lättare. Efter middagen fortsatte vi till en pub i närheten och stannade kvar tills de stängde.
På fredag stod shopping på temat. I London är det "business as usual" trots långfredag. Steve stannade hemma för han är inte mycket för shopping:-) Vi gick mest i affärerna på Carnaby Street för det finns mer specialaffärer där.
När vi, eller snarare Sonja och Magnus, jag höll mig, slank vi in på en italiensk restaurang som verkar specialisera sig på italienska "tapas", Polpo. Jag har aldrig besökt den här restaurangen tidigare och såg senare att det är en kedja. Maten var riktigt bra så det blir nog fler besök.
Lax
Köttbullar och courgettesallad
Fredag kväll åt vi middag hemma. Jag gjorde vitkålsgratäng, ugnsbakade körsbärstomater och ångad sparris och Steve stod för köttstekandet. Sonja, som är vegetarian, fick grönsaksbiffar:-)
Ingen fest utan familjens traditionella drinkar, Blue Arrow. Vi hade först planerat att gå till någon pub i närheten senare men vi hade det så trevligt hemma att vi skippade den planen.
Och så blev det dags för frukost, en engelsk sådan. Kan inte precis säga att jag var hungrig efter gårdagens frosserier men har man bestämt sig för att göra engelsk frukost så har man:-)
Mums.
Lördagens plan var att gå på en av London Walks guidade turer. Jag har varit på flera av deras "promenader" och det finns något för alla. Man behöver inte boka utan bara dyka upp på mötesplatsen, betala 9 pund och låta sig ledas runt i 2 timmar av en mycket kompetent guide. Eftersom Magnus och Sonja är mycket intresserade av gatukonst så blev det en sådan den här gången. Efter en sådan här tur så får man mer respekt för gatukonst och konstnärerna som gör dem, och gatukonst är verkligen inte bara målade väggar.

Den här har t.ex. printat ut 3D-bilder av sig själv när han gör olika miner och satt upp dem här och där på väggar över hela London.
En annan typ av konst.
Den gatukonst som vi fick se var mycket imponerande och de hade alla sin egen stil.
Huvudet här nedanför har skapats genom att konstnären huggit ut en vitmålad tegelvägg. Extremt skicklig. Pixelfigurerna till höger har gjorts av en fransk gatukonstnär och man såg dem lite här och där under promenaden.
Fler artister
Vi fick också se tre Banksy-alster. Man kan väl säga att det är han som gjort gatukonst världskänt och hans alster säljs ibland för miljoner. Den här målningen finns uppe på en snabbmatsrestaurang. Man kunde bara se hälften då den låg så högt uppe.
Turens minsta gatukonst, och sen här låg bokstavligen på gatan. Motivet har målats på ett tuggummi som klistrats på gatan.
Turen avslutades med två Banksy-alster som målats på väggen till en nattklubb/bar
Efter rundturen var vi både lätt frusna och trötta i benen så vi gick till en kafeteria ett stenkast från Brick Lane. Vi hann också med ett besök på en marknad i närheten innan vi tog tunnelbanan till Hyde Park Corner för middag på kändiskocken Theo Randalls restaurang. Vi hade redan satt på oss "finkläder" på morgonen och behövde bara byta från träningsskor till finskor på stationen:-). Maten var lika god som förra gången Steve och jag var där, vi utnyttjade dessutom ett specialerbjudande så det var värde för pengarna.
Efter middagen gick vi för en drink till en mysig pub gömd bland alla lyxvillor i Belgravia, The Grenadier. Vi orkade bara med en drink för vi var helt slut efter att ha promenerat omkring i snålblåsten och all mat.
Ja, det var vad vi gjorde i påsk. Det är väldigt kul att ha besök för då gör man mycket som man kanske inte skulle göra annars, eller ens veta att man kan göra.

Imorgon är det full arbetsdag igen. Jag tänkte jag skulle försöka besöka gymet också efter en veckas uppehåll. Det onda i skinkan/höften har varken blivit sämre eller bättre, men jag håller på att stelna till i ryggen, kan knappt ta mig ur sängen, och det enda som hjälper mot det är träning. Jag låg på spikmattan igår kväll i två omgångar och det verkade hjälpa lite för stunden.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...