11 april 2015

Svenska TV-program och god mat

Trevlig lördag på er alla. Här skiner solen och det luktar nästan sommar. Sitter nyduschad i soffan efter mina två ryck på gymmet. Kan ju säga att det tog emot en aning att stiga upp kvart före 8 i morse för att gå till min dansklass, men jag tog mig dit. Ryggen var ordentligt stel på grund av min sträckning, eller vad det är, men blev gradvis böjligare under träningen. När jag kom hem höll en bakis Steve på att göra kaffe. Det hade uppenbarligen blivit en Ale för mycket igår när han var ute med sin kompis:-) Han har försökt bota det med fettig mat så han piggnar förhoppningsvis till snart:-)

Halv ett var det dags för nästa träningspass, Body Attack. Det är mycket springande och hoppande i den klassen så jag var inte alltför säker på om min muskelsträckning i skinkan/höften skulle klara av det men det kändes som tur var helt ok. Det är främst när jag böjer mig framåt som jag känner av sträckningen.

Igår blev det en riktig tv3play-maraton. Först kollade jag säsongens första avsnitt av Svenska Hollywood-fruar (alltså den där Gunilla!!) och sedan fyra avsnitt av Parneviks. Jesper Parnevik och hans familj får besök av svenska kändisar som sover över hos dem i Florida ett par dagar. Ett riktigt kul program måste jag säga, Familjen verkar hur sympatiska som helst och jag är mycket imponerad över hur bra svenska som deras 4 barn talar, nästan felfritt.

Den här veckan har jag ätit gott som vanligt. Igår gjorde jag zucchinipasta med ädelost- och spenatsås. Mums, jag gillar ädelost, Steve däremot nästan spyr av lukten:-). Receptet hittade jag på den här sajten.
Zucchinipasta med ädelost- och spenatsås
4 portioner

2 zucchinis
400 g spenat
150 g ädelost
2 dl creme fraiche
Valnötter, krossade
salt, vitpeppar

Instruktioner 
Dela zuchinisarna i hälften och hyvla med osthyvel. Koka i lättsaltat vatten 1-2 minuter. Stek spenaten och rosta valnötterna i en stekpanna. Rör ner creme fraiche när spenaten blivit varm och rör till sist ner ädelosten. Salta och peppra efter smak. Servera med zucchinipasta och lite körbärstomater. Dra några varv med pepparkvarnen över och servera!

Jag har också ätit en gammal klassiker den här veckan, Lappskojs. Vi fick rätten ofta i skolan och hemma. Den är ju så god och superenkel att göra. Istället för potatismos så gjorde jag naturligtvis blomkålsmos. Stek köttfärsen och krydda med salt och peppar samt andra kryddor om du vill. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet, tillsätt en stor klicka smör, salta och peppra och mixa. Blanda med det stekta köttet och rör om. Njut.
Läste en artikel igår om en chilisort som ser ut som en penis. De ser alla ut så här och man kan beställa frön från nätet och odla dem själva. Kommer garanterat att leda till diskussioner vid middagsbjudningar:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...