29 april 2015

Vill man bliva fin så får man lida pin

Lillördag och det firar jag med ett glas mycket gott Bordeaux-vin. Steve är och tränar bowls. Bowls-säsongen har sparkat igång igen och snart är det dags för hans första tävling så det gäller att ligga i och träna, speciellt eftersom hans motståndare är bowlingklubbens bästa spelare. Snacka om att ha otur i utlottningen:-) Hans första match är hemmamatch så den tänkte jag absolut gå och se om jag har möjlighet ... och göra honom nervös:-)

Igår var jag och provade på en ny typ av ansiktsbehandling kallad Dermapen. Dermapen är helt enkelt en penna med kanske tio nålar som förs fram och tillbaka över huden. Nålarna penetrerar huden i snabb fart och skjuter in salva som t.ex. kan innehålla C-vitamin. Innan behandlingen får man bedövningssalva och så får man vänta i 20 minuter. Behandlingen är tänkt att få huden att sätta igång sin egen kollagenproduktion genom att orsaka små "skador" på huden av nålarna. Vad jag har läst så är den mycket effektiv för att strama åt och plumpa upp huden och avlägsna små linjer och rynkor, stora porer, ärr osv. Det tar en vecka eller två innan man ser hela effekten eftersom det är huden själv som ska sköta största delen av jobbet. Många kan gå tillbaka till jobbet efter behandlingen men det skulle jag inte ha kunnat, var röd som en tomat efteråt, speciellt pannan:-) Jag har ganska känslig hud och rodnar lätt så det var inte någon större överraskning. I morse hade dock den mesta av rodnaden försvunnit, jag var bara lite svagt rosa på pannan. Behandlingen var nästan helt smärtfri förutom när läkaren behandlade pannan där man har väldigt tunn hud, då gjorde det ont kan jag säga, trots bedövningen. Men jag höll ut, lite smärta ska man kunna ta, särskilt när den är självvald och man till och med betalar för den:-)  Om två veckor ska jag gå dit för ännu en behandling. Ska bli spännande att se om jag börjar se någon skillnad.

Gårdagens lunch blev Scotch eggs som är "köttbullar med äggfyllning". Jag har gjort dem tidigare och tycker att de är grymt goda.
Jag slog också på stort och bakade saffransmuffins med creme cheese. Det är aldrig fel tid för saffran och dom här är supergoda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...