2 oktober 2015

Tillbaka igen

Så är man tillbaka i verkligheten igen och utan katt:-(. Det skulle ha kostat minst 800 pund att få den forslad till UK och då skulle jag ha fått åka till Aten för att hämta den eftersom ägaren personligen måste checka in den till utrikesflyget. Den supertrevliga djurskyddskillen som vi talade med sa att det är bara Storbritannien som är så här stränga, och dyra. Det kostar bara några tiotals euro att ta in en hund eller katt till de andra EU-länder. Det är helt sjukt. Det är lättare för en illegal immigrant att ta sig in i landet än en katt med alla vaccinationer och avmaskningar i skick.

I Grekland är det olagligt att avliva djur så istället springer de runt halvmagra. Den här djurskyddsorganisationen har matningspunkter på olika platser på ön där de sätter ut mat och vatten, men det känns ändå fruktansvärt att tänka att "vår" katt som var så extremt sällskapssjuk ska tvingas sova utomhus.

Sista kvällen såg vi inte till katten alls och vi antar att hotellet tagit den till något "kattdumpningsställe" eftersom de skulle stänga hotellet veckan efter. Katten skulle garanterat ha kommit springande så fort vi lockat annars, precis som den gjort varje kväll tidigare.
Förutom det så var Mykonos jättefint och maten på hotellet god (frukost och middag ingick i priset). Det är ganska bra tidpunkt att åka dit i slutet av september eftersom partysäsongen börjar avta då och man kan faktiskt gå runt i stan utan att trängas. Jag kommer att lägga upp fler bilder under dagarna som kommer.
Idag har jag packat upp väskan, tvättat och jobbat som en tok och nu ikväll bokade jag julflyget hem till Finland. Jag åker med Finnair eftersom det var det enda bolaget som hade vettiga flygtider, man kan ju inte precis tvinga föräldrarna att komma och hämta mig till flygplatsen, en timme bort, halv ett på natten på vintern.

Finnair verkar bli allt mer som ett lågkostnadsflygbolag, utan att för den skull erbjuda billiga flygbiljetter. När jag bokade på deras webbsida så måste jag ta en dyrare biljett för att kunna checka in en väska. De försökte också få mig att välja sittplats och BETALA extra för den, precis som t.ex. Easyjet. Så fan heller jag gjorde det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...