6 april 2018

Shoppingtips både till er och katter samt recept

Glad fredag på er! Här är det 17 grader idag och solen- Äntligen verkar våren ha kommit på allvar, typ 1 månad för sent.

Idag har jag jobbat, gått på gymmet och nu har jag precis dammsugit lägenheten. Busen sitter på en låda som just kom med posten och tvättar sig. Som av en ren händelse råkar den ligga mitt i solstrålarna = lycklig katt.

Idag köpte jag ytterligare en nano-insekt till Busen (han har 4 nu!) och extra batterier. Hon trodde att jag skulle köpa den till ett barn och föreslog en annan produkt också till extrapris. När jag berättade att nanon var till min katt som leksak blev hon intresserad. Hon berättade att hon hade två lekfulla katter själv men aldrig kommit på tanken att man kunde använda de här som kattleksaker. Hon sade att hon genast skulle köpa en till sina ögonstenar😃
För ett par veckor sedan såg jag att Marimekko samarbetar med det japanska klädföretaget Uniqlo. Så nu har alla som bor i England chans att köpa Marimekko-kläder till ett mycket förmånligt pris😃. Jag är själv inte så förtjust i Marimekkos kläder, de är helt enkelt för oformliga för min kropp.
I onsdags träffade jag min tyska kompis Ivonne på en pub i Hammersmith. Det är över ett halvt år sedan vi träffades senast. Hennes pappa dog tidigt i höstas efter komplikationer när han operarades för en utvidgad aorta. Operationen gick bra men så fick han plötsligt en stroke, och sedan en till som han tyvärr inte återhämtade sig från. Så, hon har sedan dess rest fram och tillbaka varje ledig stund för att se till att hennes mamma vänjer sig vid sitt nya liv och inte isolerar sig.
Puben vi besökte heter Blue Anchor och ligger alldeles vid Themsen och Hammersmith Bridge.
Jag gillar maten på den här puben för de serverar inte vanligt kolhydratstinn pubmat utan testar lite nytt. Den här gången tog jag hjortköttsgryta med fänkålsgratäng. Väldigt gott måste jag säga!
Jag har inte lagt upp några recept på länge men ni ska få ett i slutet av det här inlägget som jag hittade i senaste numret av LCHF-magasinet. Igår blev dock middagen tomater som fyllts med stekt malet griskött och som jag tillagade i ugnen i 200 C och 15 minuter.
Nu ska ni få receptet på rätten nedan, Zucchini- och kycklingenchiladas
2 portioner

1 stor zucchini
50 g smör
1 kycklingfile´, fint strimlad
1 rödlök, hackad
1 tomat, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 msk + 2 msk salsasås (två i fyllningen och två ovanpå), färdig eller egen (jag valde en dippsalsa med icke tillsatt socker)
Juice från 1 lime
salt, peppar, chilifrön
1 dl riven ost
Färsk koriander och creme fraiche till servering

Gör så här:
1. Värm ugnen till 180 C
2. Smält smör i en stekpanna och fräs löken.
3. Tillsätt kycklingen och fräs i ca 10 minuter, tillsätt mera smör vid behov.
4. Tillsätt salsasåsen, limejuice och kryddor och låt sjuda ihop några minuter.
5. Skala tunna, breda skivor zucchini med en potatisskalare (jag tog osthyvel)
6. Lägg ut 4-5 zucchinistrimlor överlappande på en skärbräda.
7. Lägg 1 msk kycklingfyllning längst ner på zucchinin och vik upp nerderkanten och rulla ihop ganska hårt.
8. Lägg enchiladan i en ugnsform och lägg lite estra salsasås ovanpå och strö över osten.
9. Gratinera i ugnen i 15 minuter.
10. Servera med creme fraiche och koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...