18 april 2018

Sommaren är här!

Många hälsningar från ett somrigt och varmt London, äntligen! Det var så underbart när jag kom ut från gymmet i morse och den behagliga värmen slog emot en. Förutom gymmet på morgonen så tog jag också en promenadrunda på eftermiddagen för att få lite sol på mig. Man kan ju inte spendera hela dagen inomhus när vi äntligen fått sol och värme. Jag har längtat efter den här dagen, att få gå min entimmesrunda med en ljudbok i öronen. Är boken bra så kan man gå nästan hur långt som helst.
Gillar alla blommande träd.
I måndags var det SWEAs filmklubb igen och vi gick och såg den chileanska filmen "En fantastisk kvinna" som vann en Oscar för bästa utländska film.
Efter filmen, som var väldigt gripande, gick vi till en fransk restaurang som jag hittat i närheten, Bon Vivant. Maten var riktigt bra och inredningen mysig.
Igår var det dags för nästa SWEA-evenemang, bokklubben. Jag har aldrig jättemycket att säga om en bok, läser den utan att begrunda den alltför mycket efteråt. Det är dock intressant att få höra de andras åsikter om boken.

Ikväll är jag bara hemma och njuter. Steve åkte precis till Twickenham för att träffa sina kompisar. Han hade lyckats glömma sin plånbok på jobbet så han var tvungen att låna mitt kort ... hoppas han inte bjuder på alltför många rundor:-)

Här ska ni få ett recept på en jättegod köttfärs- och vitkålsgratäng som jag gjorde igår. Jag hittade receptet på den här jättebra lågkolhydratsajten, Diet Doctor (eller Kostdoktorn som den hette tidigare).
Köttfärs- och vitkålsgratäng
4 portioner

Ingredienser

700 g vitkål
120 g smör
500 g nötfärs, eller annan färs
1 tesked salt
1 tesked lökpulver
1 krm peppar
2 matskedar mild chilipulver, eller osockrad tacokrydda
1 matsked rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger
50 g salladslökar, strimlad
300 g riven ost, smakrik
200 g grönsallad

Gör så här
Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg. Det tar en stund för kålen att bli mjuk. Krydda och tillsätt vinägern. Lägg i salladslöken. Rör om och stek ytterligare ett par minuter. Lägg kålen åt sidan tills vidare. Smält resten av smöret i samma panna. Bryn färsen och stek tills det mesta av köttsaften kokat bort. Sänk värmen något. Lägg tillbaka vitkålen och värm upp. Smaka eventuellt av med lite mer salt och peppar. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Blanda ⅔ av osten i köttfärs- och vitkålsröran och häll i formen. Strö över resten av osten och grädda 15–20 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Servera gärna med en rejäl grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...