28 april 2018

Mer minigolf och lågkolhydratrecept

Så är helgen här igen men med betydligt andra tempeaturer än förra veckan, närmare bestämt 15 grader lägre. Huuu. När jag åkte in till stan igår så fick jag ta fram vinterjackan från sommarförvaringen, det är andra gången nu som mina försök att sätta bort den misslyckats😬

Igår var Angela och jag och spelade minigolf, eller crazy golf som det ofta kallas, på ett ställe alldeles vid Oxford Circus. Jag var till samma ställe, Swingers, för några veckor sedan tillsammans med Mia, men då till deras andra golfbana i Monument. Det var verkligen lika kul som förra gången.
Det är verkligen inte lätt men jag lyckades får 2 "hole in ones" och Angela en, men det berodde nog helt på tur och inte skicklighet för någon av oss😁

xxx
Sista hålet. Man skulle skjuta bollen genom det snurrande pariserhjulet. Det var här jag fick min andra hole in one😃
Den obligatoriska selfien.
När vi spelat det nionde och sista hålet satte vi oss med var sitt glas bubbel och räknade ihop poängen. Jag vann, hehe😀 Jag kommer absolut att spela här igen, eller i Monument.
I veckan gjorde jag biffar på kalkonfärs som jag åt med vispat tomatsmör. Jag har aldrig gjort mat med kyckling- eller kalkonfärs tidigare så var nyfiken på att testa. Jag hittade receptet på den här sajten men det kommer under bilden som vanligt.
Ingredienser (3 portioner)

450 g kycklingfärs eller kalkonfärs
1 ägg
1/2 gul lök
4 ml salt
2 ml peppar
4 ml torkad timjan eller korianderfrön, malda
40 g smör eller olivolja, att steka i

Vispat tomatsmör
75 g smör, rumstempererat
¾ matsked tomatpuré
4 ml rödvinsvinäger
flingsalt och peppar, efter smak

Gör så här
Blanda ingredienserna till färsen. Forma biffarna med blöta händer och stek på varje sida på medelhög värme i riktigt med smör tills biffarna är genomstekta. Lägg ingredienserna till tomatsmöret i en skål och vispa med elvisp några minuter tills smöret är fluffigt. Servera en rejäl klick smör till färsbiffarna och vitkålen. Tips För ett krämigare tomatsmör kan du ta hälften smör hälften färskost, gärna smaksatt. Jag åt med stekt vitkål och wokgrönsaker

Igår gjorde jag också en sats semlor, bullar eller frallor, beroende på vem som läser:-) De smakar lite som surbröd och jag har gjort dem flera gånger. Jag hittade receptet på den här sajten.
"Surdegsbullar"
(6-8 stycken)
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk himalayasalt
2 teskedar äppelcidervinäger
3 dl kokhett vatten
3 äggvitor

Gör såhär
Sätt ugnen på 175° C. Blanda ihop mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Koka upp vattnet. Rör i vattnet, vinägern och äggvitorna i mjölblandningen. Vispa med elvisp 10-20 sekunder. Dela degen i 6-8 delar och rulla till bollar. Lägg på bakplåtspapper. Grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt svalna på galler. Förvara i frysen.

Nej nu är det dags att förbereda mig för dagens andra gympass, Body Attack, och efteråt blir det att åka till North Sheen, bowls-säsongen öppnar idag😊

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...