25 april 2018

Ostkväll, restaurangmat, träning, jobb och mera mat

Så var det lillördag igen och imorgon är vi på "rätt" sida av veckan, dvs. mindre än hälften av arbetsveckan kvar. Jag har haft fullt upp med jobb både den här veckan och förra men nu är de långa projekten gjorda och inskickade och jag kan ha lite mer normala arbetsdagar igen.

I lördags var det ost- och vinkväll hos Cecilia och Björn. Vi var ett skönt gäng som satt och provade massor av olika ostar och uppskärningar, drack vin och bubbel och pratade till midnatt. Trots X antal glas vin och bubbel så kravlade jag mig upp till mitt Body Pump-pass kl. 10 söndag morgon och kände mig faktiskt mycket piggare i slutet av passet än i början:-)
Steve hade varit och hälsat på sina föräldrar en snabbis över helgen men kom tillbaka i vettig tid på söndag så vi hann äta en tidig middag på Little Bay. Det var inte så mycket folk på restaurangen men så var det värmeböljans sista dag och folk ville krama ur det sista av värmen. Jag valde stekt ankbröst med blomkålspickles till förrätt ...
och så hade de äntligen satt till en ny huvudrätt, spätta fylld med krabbkött, gräddsås och grillade grönsaker istället för potatis. Det var riktigt gott, jag gillar både spätta och krabba.
Måndagen började med ett svettigt HIIT-pass på gymmet. Maj gad så jobbigt det är!😬
På kvällen träffade jag Cecilia igen och vi åt middag på en liten rustik restaurang i Notting Hill som heter The Shed. The flesta rätter är i tapasform men många så stora att man kan dela.
Jag beställde tre rätter, den här som bestod av chorizo, labneh, fritterad grönkål och grönkål ...
griskind ...
och fritterad (lite väl mycket frityr) bläckfisk med svarta bönor. Det var en riktigt mysig restaurang som jag skulle kunna besöka igen. Jude Law lär förresten gå dit och äta ganska ofta.
Eftersom klockan ännu var lite när vi var klara så gick vi till en pub bredvid för lite bubbel. Det är mysigt när man kan gå på pubar och restauranger när som helst under veckan, man är aldrig ensam.
Jag avslutar med ett recept på en lågkolhydratpizza med världens enklaste botten - blanda bara 2 ägg med 200 g riven ost (2 personer). Sprid ut till en rektangel på en bakplåt och grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Ta ut plåten och toppa med vad du vill, lite mer riven ost och grädda ytterligare i 10 min på 225 grader. Det intressanta är att botten smakar varken ägg eller ost😋😋

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...