8 november 2021

Helgen

Glad måndag på er. Steve åkte och hälsade på sina föräldrar i morse och stannar till torsdag, så nu har jag nästan fyra dagar av egentid😊

I går blev det Sunday Roast på puben Black Dog Beer House igen. Det är ett litet omak för mig att ta mig dit då det endast går ett tåg i timmen på söndagar😠. Fattar inte logiken, det är ju inte så att Brentford ligger mitt ute på landsbygden utan i London, ett stopp från Kew Bridge och 15 minuter med tåg från Wandsworth. Inte undra på att söndagstrafiken är lika livlig på söndagar som på vardagar, då det är enda sättet att ta sig runt om man inte vill stå och vänta på stationen eller ta tre bussar. Nå, det var inte mycket man kunde göra för till puben ville jag😊.

Det var fullbokat inne men det gick bra att sitta utomhus också då vi hade mycket effektiva värmare bredvid oss. Den enda nackdelen var att maten kallnade ganska snabbt.
Beer garden var liten och mysig
Mmmm, tjocka skivor av rostbiff med alla tillbehör. 

I lördags var jag ute och åt igen, den här gången med Steve. Jag är inget större fan av matlagning, tycker inte det är speciellt kul, och då gör jag helst rätter som jag kan värma upp i flera dagar.

Jag lyckades locka Steve med mig till Little Bird i Battersea. Steve är inget fan av "smårätter" och det är vad man serverar här, så det var lite på vinst och förlust.😏 

Vi satte oss ner och beställde var sin fördrink, jag Margarita och Steve en öl. Steve blev lätt "upprörd" över att de annonserade sitt ölutbud som Craft Beer när tre av de fyra ölen på menyn var vanliga flasköl som Peroni och Sol. Som tur var lugnade han sig efter några minuter när han fått gnälla av sig.😀

Som jag skrev i det tidigare inlägget så läste jag att de bantat menyn och de hade de, men som tur var hade de behållit de flesta av rätterna som jag beställde förra gången. De hade inte längre friterad bläckfisk men istället valde jag tonfisksashimi med wasabi och picklad ingefära. Mmmm, tonfisken smälte i munnen. Det gjorde även oxfilétatakin.
Deras butter chicken curry är den godaste kycklingcurryn jag ätit någonsin. Såsen är inte tunn och blaskig som på de flesta ställen, utan mustig och den rostade mandeln gav en härlig textur.

Steve beställde kokos- och linscurry med ris till som var mer som en gryta än sås. På min uppmaning beställde han även småhamburgare, s.k. sliders, med griskött, i fall en rätt inte skulle ha varit tillräckligt. Han åt och njöt och sade att han absolut vill komma tillbaka hit. Han var proppmätt när han ätit klart, speciellt curryportionerna var nästan av normal storlek. Bra att han var nöjd för då slipper jag släpa hit honom i håret med våld😊.
Det har blivit många matinlägg på sista tiden, men vad gör man när det är ett stort intresse. Äta bör man, och då kan man lika gärna äta gott😀

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...