28 november 2021

Helgen och ändrade planer

Hej på er. Hoppas ni haft en bra helg. Jag kan inte klaga på min, bara vädret😉. Nu sitter jag och myser med glögg spetsad med konjak och bränner levande ljus till höger och vänster. Jag älskar ljusstaken jag köpte i Nykarleby hemslöjd (tror jag det var) för några år sedan som säger JUL oavsett hur man vänder den, GENIALT!😊 Steve är ute ch träffar en av sina kompisar som de flesta söndagar.
Min söndag började med Body Pump, och efter ett par timmars jobb tog jag tåget in till Waterloo och besökte julmarknaden där. Eftersom jag inte kunde stanna alltför länge så åkte jag in ensam, tänkte kolla på marknaden, ta en riktig finländsk glögg (inte Gluhwein eller Mulled wine) som jag gjorde för två år sedan, och kolla på marknadsstånden. Marknaden hade dock krympt ordentligt (tror den har flyttat närmare Borough Market), så det blev ingen glögg men väl en "British Christmas Quacker" ("Brittisk julkvackare" på svenska😁) till lunch med "pulled" anka, bacon, grönsaker, stuffing, friterad camembert och annat gott.
Jag köpte den från "The Duck Shed".

I går var Steves och min plan att äta julmiddag på Little Bay i Croydon. Den planen fick vi dock skippa när vi kom till Clapham Junction och det visade sig att det inte gick några tåg på den linjen under hela helgen för att de skulle byta signalljus😠. Det gick ersättningsbussar, men de skulle ha tagit en evighet eftersom Croydon, eller snarare West Croydon, inte precis ligger nästgårds. 

Efter ett mindre gräl, där Steve ville att vi skulle promenera mållöst runt i området i blåst och regn och söka efter något annat, och jag ville att vi skulle besluta oss för vart vi ville gå och försöka boka online innan vi lämnade tågstationen i CJ, beslutade vi oss för att pröva lyckan på Hannah. Klockan var trots allt bara 17.30 och engelsmän går ut först runt 20-tiden. Det var dock full fart i restaurangen när vi kom dit och Steve var redo att ge upp (han är en glaset halv tomt-person medan jag är en glaset halvt fullt-person). Jag sa att nu fan frågar vi om det finns plats när vi ändå var där och det fanns det!

Jag äter alltid deras "smårätter" och nu var många av dem julinspirerade. Steve valde revbensspjäll som vanligt. De är verkligen inte dåliga alls, mycket kött och mycket smak enligt Steve. 

Mina rätter; gravad lax, kroketter med skinka ...
och "pigs in blanket" vilket är en väldigt brittisk julrätt - korv invirad i bacon.
Det var full fart i restaurangen och ljudnivån var mycket hög. Nå, det är ju trots allt jultider så man får väl vara lite förstående, prata får vi göra hemma😊
Obligatorisk cocktail på Hannah är English 75 med engelskt bubbel, engelsk gin och citronjuice. Maten var bra och servicen också. Det finns speciellt en kille där som alltid har huvudet på skaft och minns allt man beställer.
När vi kom hem bad jag Steve boka Little Bay någon kväll nästa vecka (alla helger fram till jul är bokade), så på torsdag ska vi göra nästa försök. Jag korsar fingrarna😏

Annars så är det väl ingen som undgått att det är en ny covidvariant på gång, Omikron. Suck säger jag. De vet inte hur mycket "farligare" den är jämfört med t.ex. Delta ännu, men från och med tisdag är det åter munskyddstvång i affärer och på bussar och tåg. Man måste också ta den dyrare PCR-testet inom 2 dagar efter att man anländer till England och isolera sig innan man får svaret. Som tur är får man resultatet ganska snabb nuförtiden, speciellt om man besöker en klinik. Sån tur att jag och Angela hann åka till Sevilla innan "the shit hit the fan", snacka om sista minuten. Tänk, snart är vi inne på tredje året med Covid.😕

Ett annat minus, och den här gången gäller det finländska Posti, Posten eller vad fan de kallar sig. Jag skickade ett kort med två chokladkakor till farsan två veckor innan farsdag i Finland för att vara på den säkra sidan. När jag skickade brevet fyllde jag i en tulldeklaration som klistras på brevet om vad det innehöll (två små chokladkakor) och värdet, 5 pund. På fars dag skickade jag sms till farsan och frågade om han fått brevet. Nej det hade han inte. I går, två veckor efter farsdag, hade brevet fortfarande inte kommit fram. Han hade dock fått ett meddelande från finländska tullen där de bad honom säga vad som fanns i brevet och värdet. Hur gnidiga kan de vara på en skala????. Det stod ovanpå brevet vad det innehöll och priset! Om de inte litar på det man skrivit på tulldeklarationen kan de väl köra brevet genom röntgenmaskin och låta en bomb- och narkotikahund lukta på det. De har verkligen överskrivit de löjligas gräns! När farsan svarade på deras meddelande hade han sagt att de får äta upp chokladen om de vill men kortet vill han ha😈.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...