2 november 2021

Köttfärsfylld spagettipumpa

Ett snabbt hej och ännu ett recept med spagettipumpa innan jag jobbar vidare några timmar för att sedan spendera hela kvällen på Skavlaninspelning i Hammersmith. Inspelningarna kommer närmare och närmare Wandsworth, inte mig emot😊. Det börjar sjunga på sista versen med hans shower och i dag och i morgon spelas de sista Londonbaserade showerna in. Ska bli intressant att se om han har lyckats få några extra intressanta gäster till finalen. 

Mitt spagettipumpätande fortsätter. Förra veckan gjorde jag köttfärsfyllda pumpor efter ett recept som jag hittade på den här bloggen. Ni hittar receptet under bilderna. Fyllningen blev så god och krämig.


Köttfärsfylld spagettipumpa
4 portioner

Ingredienser

1 Spagettipuma tillredd

500 g nötfärs

1 gul lök

2 pressade vitlöksklyftor

salt, peppar

400 g krossade tomater

1/2 dl rött vin

2 msk tomatpuré

1 dl grädde

1 msk tomatpuré

2 msk konc. oxfond

lite kinesisk soja eller tamarisoja

2 tsk basilika

2 tsk oregano

Mozzarella till gratinering


Gör så här 

Tillred pumporna enligt anvisning. Låt svalna och riv upp köttet till trådar. Salta och peppra lite.

Lägg på ugnsfast plåt.

Skala och finhacka löken. Riv vitlöken.

Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den, hacka med stekspade så den finfördelas. Tillsätt fond, vin, tomatkross och kryddor. Smaka av. Låt koka ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 5 min.

Fyll pumporna med köttfärssåsen och fördela riven mozzarella över.

Gratinera i 250 g i ca 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...