24 november 2021

Sevilla, Spanien – dag 3 och 4

På lördag var vädret lite sämre, med korta regnskurar och åska som fick strömmen att gå i 15 minuter på hotellet. En perfekt dag för shopping med andra ord.

Utanför vårt hotell

Det var dock perfekt väder för lite shopping och ett snabbt besök till katedralen ännu en gång.
Gårdagens guide sa, om jag minns rätt, att det finns tre katedraler i Europa byggda i gotisk stil; St Pauls i London, Vatikanen och katedralen i Sevilla. Nu har jag besökt dem alla.
När vi shoppat klart åt vi en sen lunch på ännu en restaurang som receptionisten rekommenderat, Alambique Alfalfa. Det visade sig vara ännu ett fantastiskt tips. Det var så pass varmt att vi kunde sitta ute på lunchen. Angela beställde risotto med nötkött och jag beställd tre tapas; anktataki, tonfisktataki (har fått en förkärlek för tatakis:-) och stekt bläckfisk.
Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet i några timmar innan det var dags för en lättare middag på en tapasbar (var annars😉) nära hotellet. Vi hann också med ett par glas cava i en bar i närheten innan vi kände att det var dags att ta kväll.
Sista dagen i Sevilla visade vädret sig från sin bästa sida igen och när vi checkat ut och satt våra väskor i förvaring tog vi en promenad på den andra sidan kanalen, i området Triana. Vi hann tyvärr inte alls besöka den delen av stan under den här resan, som är känd för sin keramikproduktion, barer och restauranger.
Torre del Oro, vakttorn från 1300-talet.
Katedralen, igen😊.
Vi hann inte på någon flamencouppvisning heller, men gick förbi ett par som dansade på gatan vilket var tur.
Vid 13-tiden tog vi taxi till flygplatsen och några timmar senare satt vi på flyget hem. Planet lyfte ca 30 minuter försenat då det tog längre än vanligt för engelsmännen att passera passkontrollen, de måste ju få sina pass stämplade både vid in- och utresa nuförtiden. Angela och jag kunde däremot segla igenom.

Sevilla var precis lika fint som jag läst och hört att det skulle vara och jag åker gärna dit igen. Man hinner inte se och uppleva allt på en långhelg utan man borde vara där minst en vecka. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...