25 september 2010

Gårdagens middag

Middagen på Marco Pierre Whites restaurang var till hälften ok men det fanns två saker som drog ned poängen och som gjorde att vi inte kommer att åka dit igen.

Före restaurangen gick vi dock på en drink till en mexikansk bar som låg mittemot. Jag beställde en jordgubbsmojito som serverades i ett lite ovanligt glas...eller mugg.

Servitören som blandade drinken verkade dock ha vaknat upp på fel sida på morgonen. För det första gick hela drinkblandandet i slow motion, sen satte han i fel sprit och fick börja om igen och slutligen tömde hans hjälpsamma kollega av misstag nästan en halv flaska med jordgubbspuree i drinken och servitören fick börja skeda ur. Slutresultatet blev dock inte så dåligt, efter 10 minuters väntande:-)

När vi druckit upp våra drinkar gick vi till restaurangen och vi upptäckte att vi var de enda kunderna där, som vanligt när vi besöker restauranger. Lite ensamt men man får snabb service, det kom mer folk senare. Till förrätt valde jag gravad lax som nästan smälte i munnen, riktigt god och god sås till.
Steves "Potted shrimps" var dock ett riktigt bottennapp. En tallrik med ca 3 matskedar räkor som både luktade och smakade akvariefiskmat, absolut fruktansvärt, och det till ett pris på över £10.

Till huvudrätt beställde vi båda stekar och de kunde man inte klaga på, möra och saftiga.

Vi hoppade över desseren och bad om att få notan som var lika saftig som stekarna trots rabatten. Marco Pierres restauranger är inga billiga restauranger men ändå har de mage att sätta till 12,5 % i "frivillig serviceavgift". Man kunde ju tro att han har råd att betala sin personal. Man är enligt lag inte tvingad att betala serviceavgift och man kan se både 10 %, 12,5 % och ingen avgift satt till notan. Skulle man dock vägra att betala det de försöker lura av en måste de räkna om notan med sura miner som följd. Det sjuka i det hela är att det oftast är de dyraste restaurangerna som använder sig av den högsta "frivilliga serviceavgiften". Billigare restauranger brukar ofta nöja sig med att nämna "service not included" på notan och så får man sätta det man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...