18 september 2010

På utfärd till östra London

Jag lyckades tillslut övertala Steve att vi skulle åka till östra London. Det blev ingen Bethnal Green utan vi nöjde oss med Liverpool Street och Spitafield Market och Brick Lane. Trots att Steve är uppväxt i London hade han aldrig tidigare besökt marknaden och Brick Lane, det visar hur mentalt "stort" London är. Man håller sig till sin del av stan och har inget större intresse av att se de andra delarna. Jag är övertygad om att turister och utlänningar ser och upplever mer av London än de infödda.

När vi kom till Spitafield Market upptäckte vi att det var någon slags Japansk dag. Inga av de normala marknadsstånden fanns där utan allt som såldes var japanskt, från mat till kimonos, och man bjöd på olika typer av underhållning.
Trumuppvisning, mycket mäktigt måste jag säga.

Karaoketävling, japanernas favoritfritidssysselsättning. Tyvärr måste jag säga att ingen av dem var någon potentiell X factor-vinnare:-).
Vi provade också på en japansk rätt, Takoyaki, som är fritterade bläckfiskbollar. Inte riktigt min smak, för degiga.

När vi trängts klart på Spitafield fortsatte vi till Brick Lane och såg den här affären på vägen. Gissa vad de säljer...

Enkelt, hårfrisörtjänster:).


En gammal dubbeldäckare har fått nytt liv som bar.

När man ser hela supermarkets som säljer asiatisk mat vet man att man kommit till curry-huvudstaden i London, dvs. Brick Lane.

Steve valde dock att köpa lammtajine. Jag tror inte att alla de otaliga indiska restaurangerna på Brick Lane är bättre eller sämre än någon annan av de otaliga curryställena i stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...