4 september 2010

Nya jobbet

Steves första dag på jobbet blev inte så besvärligt som han trodde, snarare tvärtom. Den manodepressiva kollegan var en timme på jobbet, började känna sig sjuk och gick hem. Han skötte sig väldigt bra under den timmen, svor inte alls, men att bete sig "presentabel" under så lång tid tömde honom säkert på all energi och han kände att han inte klarade av mer den dagen:-)

Den andra visade sig också vara en riktig trevlig person, ärlig och rakt på sak och som vågar stå för sina åsikter. Mannen hade bett att få tala med Steve "mellan fyra ögon" och Steve hade naturligtvis sagt jag. Mannen hade då berättat rätt ut att han tyckt att han blivit orättvist behandlad när han inte fått jobbet, men att han inte anklagar Steve alls. Nämnas bör att till det här jobbet hör också att managern ska ansvara för deras bar- och cateringverksamhet med inköp, budgetering, barjobb, ta hand om "överförfriskade" personer osv. Steve har noll erfarenhet av sådant arbete, vilket han också hade sagt under intervjun. Nu skulle han då helt plötsligt vara chef över något som han inte vet något om och hantera en budget på 100 000 pund. Den här mannen har däremot god erfarenhet av bar- och cateringverksamhet, men mindre av att sköta idrottsplaner. Han berättade att de först hade valt en annan kille till jobbet som hade tidigare erfarenhet av att ansvara för hela paketet, idrottsplan och barverksamhet. Han tackade dock nej och erbjudandet gick vidare till Steve. Istället för att anställa en ny person som skulle ta hand om idrottplatsen och göra den här mannen till chef över hela verksamheten, så valde universitetet av någon orsak att försöka hitta en person som skulle ta hand om allt, vilket visade sig bli svårt.

Jag tror att både Steve och kollegan blev lättade när de märkte att båda var på samma våglängd. Kollegan sa att Steve inte ska ta någon stress över det här utan ta några veckor på sig att komma in i jobbet. Efter några veckor när Steve blivit varm i kläderna kan de besöka personen som ansvarar över universitetets alla idrottsplatser, och som anställde Steve, och föreslå att Steve skulle bli Deputy Grounds Manager med ansvar för idrottsplatsen och 60-åringen Grounds Manager, ansvarig för hela verksamheten men i praktiken fokusera mer på barverksamheten. Båda skulle få jobba med det de kan och gillar bäst och Steve skulle få 5 år på sig att lära sig mer om bardelen. Det skulle passa Steve som handen i handsken.

Steves dag skulle med andra ord inte ha varit så dålig, om han inte också fått höra att hans tidigare chef på den förra arbetsplatsen hade besökt idrottsplatsen två gånger när intervjuprocessen pågick och baktalat Steve. Exchefen hade sagt att Steve är lat, gör ett dåligt jobb, är opålitlig osv. Han gjorde samma sak när Steve sökte chefsjobbet på sin förra arbetsplats (som den här psykopaten hade haft). Steves dåvarande kollegor hade då berättat att han smugit runt i buskarna på idrottsplatsen när Steve inte var där och och baktalat Steve för att han inte skulle få jobbet.

Som tur är är Steves bransch mycket liten och den här personen är ökänd så ingen tar någon notis om vad han säger, något som kan bevisas av att Steve fått båda jobben som han sökte, trots exchefens baktalningskampanj. Det är dock inte kul att höra sådant här så Steve är ganska nere just nu. Jag sa till Steve att han borde ringa upp psykopaten näsa vecka och berätta att han vet allt och säga att om han hör att han varit runt och försökt baktala Steve igen så kommer han att stämma honom för ärekränkning. Det finns ingen bakgrund till den här psykopatens påståenden och Steve lär inte få några svårigheter att kalla in vittnen som kommer att bekräfta att psykopaten har försökt förstöra Steves rykte. Av någon orsak är Steve en nagel i ögat på den här mannen och det kan inte vara annat än ren och skär svartsjuka. Tänkt att det enda nöjet man har är att försöka förstöra för andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...