20 september 2010

Rena grekiskan

Idag har jag suttit i telefon i flera omgångar med vår bostadslånegivares jurister och min och Steves jurist och försökt reda ut vem som ska göra vad. Redan förra veckan mailade jag bankens jurister på uppmaning av vår jurist och bad att de skulle kontakta henne så att de kan reda ut vem som ska göra vad. När jag ringde bankens jurister idag fick jag reda på att inget av mina email hade kommit fram, varför gav de den emailadressen då?!

Det är aningen svårt att fungera som mellanhand och skicka information fram och tillbaka mellan två jurister när man i princip fattar noll vad de pratar om. Det är verkligen inte bara att föra över pengar utan dokument ska fyllas i och upprättas, olika organisationer/personer ska kontaktas och datum ska överenskommas.

Under mitt senaste samtal med bankens jurister så sa jag att nu får dom verkligen ta och kontakta vår jurist och gav dem hennes kontaktinformation ännu en gång. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att ringa upp?!, det borde ju göra deras jobb enklare att prata med en som vet något:-)

2 kommentarer:

  1. jag och min karl har bestämt oss för att köpa hus, men tack o lov är ju processen mycket snabbare och enklare här i Finland. Det går på några veckor och sen är huset vårt...Banken har gett klartecken, det är bara att konditionsgranska huset och sen sälja våra två lägenheter. Kanske inte sådär enkelt men enklare än i London vet jag.

    SvaraRadera
  2. Grattis!!! Ja här ska man vara väldigt tålmodig när man ska köpa bostad, fast så omständigt som det varit för oss tror jag inte hör till vanligheterna. Och då har vi inte precis försökt köpa ett slott:-) Dock måste man vara mer misstänksam här och skaffa papper på allt för att gardera sig ifall att något skulle hända.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...