12 september 2010

Greenwich Comedy Festival

Komedifestivalen i Greenwich igår var en mycket bra tillställning och tältet med huvudakterna som rymde 1500 personer var proppfullt av en skrattsugen publik. Vi skulle ha fått sitta på främsta raden men det ville vi absolut inte för det blir alltid häcklade av komikerna. Ska man sitta på första raden måste man verkligen våga bjuda på sig själv. Igår blev de dessutom sprejade av saliv av en kille som pratade så spottet yrde.

Huvudunderhållningen inleddes kl halv 8 och bestod av 3 akter med en "uppvärmare" mellan akterna. Jag måste säga att han som värmde upp var nästan bäst. Han såg lite ut som en skäggig hamster som dessutom stammade från och till. Som det proffs han var så vände han det dock till sin fördel och man vågade skratta när han snubblade på något speciellt svårt ord:-). En annan bra akt var en 50-årig kvinna som berättade om hur det är att bli äldre och jag tror att de flesta kvinnor i publiken kände igen sig:-)

Annan underhållning under festivalen var en burlesk show som var slutslåld och ett "tyst disko" som också var slutslålt. Iden med det tysta diskot var att alla bar hörlurar med två kanaler, en med t.ex. reaggae och den andra techno, för övrigt var det helt tyst. Suss som också var där kvällen före sa att det såg helt galet ut när folk rörde sig i två olika takter på dansgolvet och ofta sjönk högt för sig själva. Eftersom alla ser lika dumma ut så bryts isen dessutom ganska snabbt. En verklig hit som säkert skulle lyckas i Norden också.

Jag skulle gärna besöka festivalen igen nästa år trots att det kanske inte är det allra lättaste att ta sig hem efteråt om man bor i västra London. Arrangörerna hade dock lyckats avtala med "båtbussarna" Thames Clippers att trafikerade senare än normalt under tiden festivalen pågick för att man lättare skulle kunna ta sig till centrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...