9 februari 2011

Dagens goda gärning och allvar

Idag läste jag i tidningen Metro att nästan 1,3 miljoner människor kommer att dö av cancer i Europa i år, en ökning med 25 000 personer på fyra år. Från ett positivt perspektiv så överlever också allt fler sin cancer i takt med bättre kontroller och bättre mediciner. Men ännu är det dock en väg att gå innan cancer kommer att kunna botas helt, eller åtminstone hållas i chack som AIDS.

Jag tror inte att det finns någon som inte har berörts av den här otroligt hemska sjukdomen på ett eller annat sätt och det verkar finnas en cancertyp för alla åldrar. Ifjol fick en av Steves kompisar testikelcancer, endast 36 år gammal. Han hade dock tur och är nu på väg att återhämta sig helt. Hans läkare hade dock berättat att varje människa har cancerceller i sin kropp och det beror bara på tur, och i viss mån också livsstil, om de utvecklas eller inte. Inte precis någon uppiggande information.

Forskning pågår intensivt och för det behövs pengar så därför gjorde jag slag i saken idag och gav ett bidrag till Cancer Research UK. Det var alltför länge sedan sist. Engelsmännen är bra på att forska så jag är övertygad om att pengarna används väl.

1 kommentar:

  1. jag tror att vår livsstil och framför allt kosten har större betydelse än vad vi tidigare trott. Allt vi stoppar i oss nuförtiden är ju besprutat eller fullt med tillsatsämnen och andra gifter. Men vår miljö spelar också stor roll, vi är inte alltid medvetna om vilka gifter vi utsätter vår kropp för.Allt från ftalater och flamskyddsmedel i våra kläder och annat nytt vi köper, utsläpp och strålning. Dessa undersöks det inte mycket om ännu, men jag tror att de stör vårt hormonsystem som i sin tur styr hela kroppen och vips är vi in i en obalans som påverkar oss ända in i märgen.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...