24 februari 2011

Lunch i Borough Market

Eftersom vädret var så fint idag gick jag över bron till Borough Market vid London Bridge på lunchen. Det är så mysigt att gå runt bland all mat och råvaror och dra in de olika dofterna.

Det första jag gjorde när jag kom fram var att ställa mig i Raclette-kön. Tänkt att något som stinker så avskyvärt smakar så gott...
Osten smälter under "värmeelement"
och skrapas sedan över kokt potatis och saltgurka och kokt skinka om man så vill. Mmmmm, fett och gott.
På Borough Market hittar man bland annat fisk i alla former. Den fula storkäftade fisken till höger är en av mina favoriter, Marulk eller Monkfish på engelska. Tur att de inte serverar den med huvud på restauranger.
Vill man så kan man köpa kött med hull och hår.
För ölälskare

Nöjd och mätt gick jag tillbaka till jobbet igen, tänkte att jag skulle ta det lugnt resten av dagen. Oj vad jag misstog mig, det nästan kaos resten av dagen med den ena krisen efter den andra, jag jobbade till och med över nästan en timme. Det spelare ingen roll hur mycket man planerar, när man måste samarbeta med andra är det alltid något som går fel.

Nu är jag dock hemma, har ätit middag och druckit ett par glas mousserat vin. Helgen kan börja!

1 kommentar:

  1. Jag trivs också på Borough Market, hittade den dock inte under de åren jag bodde i London, utan först nu efteråt. Men jag går dit varje gång vi besöker London, det är så mysigt, och man behöver inte gå hungrig därifrån.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...