26 februari 2011

Middag på Madsen

Igår kväll var jag, Steve, Annika, Ivonne och hennes pojkvän Seth till den skandinaviska restaurangen Madsen i South Kensington.

Jag hade bokat bord till oss för några veckor sedan, men när vi anlände till restaurangen, prick klockan åtta, visade det sig att de gett vårt bord till ett annat gäng, de trodde nämligen att de var oss. Det skulle kanske underlätta om de bad gäster som bokat bord om deras namn innan de säger var de kan sätta sig. Servitrisen sa dock att hon kunde flytta dem till ett annat bord. Först sa jag, typisk skandinav som jag är (vill ju inte vara till något besvär:-)), att nej det är helt ok, vi kan ta det andra bordet. När det andra bordet visade sig ligga i ett litet och omysigt rum längst bak i restaurangen tog Steve ledningen och sa att vi nog ville ha det andra bordet iallafall, speciellt eftersom det är min födelsedag och allt. Det arrangerades utan problem.

Medan vi väntade på maten beställde vi in varsin snaps. Den smakade lika äckligt som de vi drack på
våra "sitser" när jag studerade på universitet. Härliga tider! En snaps blev till två då de glömde bort en av våra förrätter och gav oss en extra snaps var gratis medan vi väntade. Det är så man får nöjda kunder.

Som förrätt blev det sill och potatis. Gott. Huvudrätten var tyvärr inte alltför imponerande, kycklingbröst med för lite sås.
Efterrätten var dock en riktig höjdare. Någonting som man inte skulle kunna tro när man läste menyn: rödbets- och anisglass med vitchoklad- och limekräm. Tycker man om salmiak så är det här en drömefterrätt. Jag var den enda som tog den här desserten men alla andra i gänget ångrade genast sina val när de smakade min:-)
Efter middagen gick vi på ännu en drink i en pub bredvid innan det var dags att styra kosan hemåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...