15 juli 2011

Kyckling- och bacongratäng


Här kommer receptet på den underbart goda gratängen. Gör den genast imorgon!

4 portioner

1 kg kycklingfilé
5 dl vispgrädde. Jag gillar syrligare såser och tog 3 dl vispgrädde + 2 dl fraiche
4 stora champinjoner
1 gul lök
5 soltorkade tomater i olja
2 tsk dragon (eller flera matskedar om ni använder färsk dragon eller som jag älskar kryddan:-)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 paket bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva champinjonerna, finhacka löken. Knaperstek bacon och tillsätt sedan champinjonerna och löken. Stek tills champinjonerna och löken får en fin färg, ca 5 minuter.

Häll över vispgrädden och/eller creme fraishe, tillsätt tomaten och låt puttra ihop några minuter. Krydda med dragon, salt och peppar. Putsa kycklingfiléerna, dela dem i två delar på längden och lägg dem i en smord ugnsform och häll över den goda såsen. Baka i ugnen ca 30 minuter.

Servera med valfritt tillbehör, t.ex. ris, sallad eller blomkålsris för kolhydratkänsliga

1 kommentar:

  1. Den här ska jag testa ikväll. Låter jättesmaskigt! Hälsningar Charlotte

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...