9 juli 2011

Mera pizza

Min pizzafrossa fortsätter. Idag provade jag på en annan typ av botten med mandelmjöl. Som pålägg valde jag överbliven korv, salami, tomater, purjolök, creme fraishe-klickar (gillar den syrliga smaken) och mozzarellaost. Gooooottt.

Den här botten kommer jag att varva med den andra varianten, riktigt god. Om ni är sugna på att göra en pizza som ni kan äta med gott samtete så hittar ni receptet här nedanför:

En plåt
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter. Smeta ut degen på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Ta ut botten och lägg på önskade ingredienser och grädda färdigt i ugn till osten smält och toppningen fått fin färg.

Annars har jag inte gjort alltför mycket idag. Jag gick som vanligt på gymet för en timme Body Attack. Senare ikväll så blir det troligtvis ett par drinkar på en pub. Vädret är jättefint just nu så det gäller att passa på.

1 kommentar:

  1. Låter bra för en glutenintolerant, en fråga bara - ska den rivna osten blandas ner i degen?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...