28 december 2011

Helkväll i Jeppis

Igår var jag i Jakobstad, eller Jeppis, som staden kallas "i folkmun", nästan hela eftermiddagen och kvällen. Jag kom dit redan vid tretiden då jag hade bestämt mig för att få "röven ur vagnen" och förnya mitt körkort. Det jag har nu är från när jag var 18 och det finns inte mycket likheter med hur jag såg ut då, med permanent och hamsterkinder, och nu och dessutom ser det hemlagat ut och skulle säkert inte godkännas som ID utomlands. Jag har varit på väg att förnya det i ett par år men aldrig kommit till skott, såååå jobbigt att ta nya foto nämligen:-)

När jag fyllt i alla blanketter hos polisen gick jag runt på julrean i stan. Jag försökte dra ut på shoppingen men det är svårt när det inte finns så många butiker att besöka. Till sist gick jag till biblioteket och satt där och läste till kl halv sju när jag skulle träffa min kompis Maria på middag. Tisdag i Jeppis är inte precis den livligaste dagen i veckan och vi satt tämligen ostörda i Stadshotellets restaurang Bistro Ludwig (rekommenderas) hela kvällen.
Maria redo att hugga in på 70-talsförrätten räkcocktail. Jag tog samma sak och den var riktigt god.
Till huvudrätt blev det en stor bit lax med svampsås och rotgrönsaker.
Vi frossade riktigt och beställde ostkaka och kaffe till efterrätt med massor av björnbär. Jag orkade inte äta upp hela för ostkaka är så väldigt mättande vilket leder till fenomenet att det "kittlar i gomen" när jag fått nog. Jag vet inte varför det gör det, och vad jag vet sker det bara för mig, men det händer oftast när jag äter väldigt gräddiga och "stabbiga" efterrätter. Trots att jag kanske inte är mätt är det bara att sluta äta för annars får jag äckelkänslor.

När jag kom hem från Jeppis var det elavbrott i hela byn på grund av de hårda vindarna, så det blev inget TV-tittande den kvällen. Efter att ha suttit i mörkret ett par timmar med tända ljus som enda ljuskälla vi gav upp och gick och lade oss. Då kom elen tillbaka igen, typiskt.

1 kommentar:

  1. Tack för kvällen, det var kul att träffa dig och prata lite. Önskar jag också hade fått kittelkänslor i gommen redan efter varmrätten. Tror inte jag nånsin varit så stinn efter en måltid, men rätterna jag åt var ju ganska maffiga också. Men gott var det..Hoppas resan tillbaka går smärtfritt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...