23 december 2011

Dan före dopparedan

Idag har jag bara slappat hemma, jag inte ens stuckit näsan utanför dörren. Det har blåst och regnat mest hela dagen så jag har inte precis känt mig manad att söka frisk luft.

Nu när det är jul med alla godsaker som det innebär, har jag beslutat mig för att tillåta en kolhydratrik godsak/rätt per dag och resten LCHF-vänligt. Det är bara en gång om året och det tror jag nog jag klarar av. Jag har ganska bra självdiciplin så även om ett ökat intag av kolhydrater ökar suget så kan jag stå emot att börja frossa. Igår åt jag till exempel en sockrad "gris", dvs platt, sockrad munk med fyra ben och med syltfyllning, specialbakverk från Österbotten. Den var bakad på Lillkungs bageri som är specialist när det gäller "grisar" enligt mig och den formligen smälte i munnen. Efter den var jag dock nöjd.
Till lunch blev det en lchf-favorit i repris, kyckling- och bacongratäng med stekt blomkålsris. Så jävla gott, speciellt då såsen är kryddad med dragon. Den perfekta kryddan till kyckling.
Årets gran som vi klädde igår. Inte dålig alls, den har till och med tjocka barr.
Det är Elvis första jul så han är nyfiken. Han har förändrats totalt sedan i somras, då var han gänglig tonåring, smal som en pinne, nu är han tre gånger större och tjockare:-)
Jag passade också på att göra lite julgodis igår, ischoklad med några droppar mintessens.
Elvis favoritplats, inklämd i en plastkorg.
Dagens "guilty pleasure", risgrynsgröt med fruktkräm. Min favoritgröt utan konkurrens.

Nu är det dags att gå i julbastu och sedan kommer vi att öppna "bastuchampagnen" som jag köpte på Heathrow. Jag ska ta ett foto av flaskan och lägga upp på bloggen ikväll eller i morgon, den utan tvekan den snyggaste flaskan med mousserat vin som jag sett och jag köpte den uteslutande på basen av utseendet:-)

God Jul om vi inte hörs förrän i morgon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...