19 december 2011

Fine dining i Croydon

God kväll på er! Jag och Steve kom just kommit hem från vår privata "julmiddag" i Londons svar på Östra Centrum i Hesa och Rinkeby i Stockholm:-). Inte ett ställe man reser till för att shoppa (trots att de har ett helt ok shoppingcentrum) eller festa men de har en attraktion, Little Bay nära South Croydon, som är ett liiiiite bättre område än resten av Croydon. Little Bay är en restaurangkedja med fem restauranger runt om i London och Brighton. De hade också en i Battersea som låg 10 min promenad från där vi bor, men de råkade ut för en eldsvåda för två år sedan och har ännu inte öppnat (de kommer att öppna igen, enligt servitrisen som vi frågade, och när det sker kommer vi att hänga på låset:).

Regnet stod som spön i backen när vi tog tåget till Croydon och det var bara tanken på all den goda, OCH förmånliga, maten som vi visste vi skulle få som inte fick oss att avboka.

Inredningen på Little Bay liknar inget annat jag sett, billigt och intressant på samma gång.
Jag har fått ett riktigt sug efter sparkling vin och det var ett självklart val i väntan på förrätten.

När jag ser leverpate i förrättsmenyn finns det inga andra alternativ, jag vill ha min leverkick när så är möjligt.

Till huvudrätt blev det kalkonbröst, stuffing, korv och andra tillbehör, dvs. engelsk julmiddag. Jag hade längtat efter att få äta en engelsk julmiddag, så glädjen var hög när jag såg den på menyn.

Till huvudrätten beställde vi en flaska rödvin från Chile (alltid ett säkert val både när det gäller rött och vitt vin). Det var Steves val. Han dricker sällan rött vin (och aldrig vitt) så när han äntligen var i stämning för rött så fick han gärna välja. Det var riktigt gott, inte alls surt utan mörkrött och fylligt...eller vad man nu säger på vinspråk.

Till efterrätt valde jag osttallrik och fick för ovanlighetensskulle tillräckligt mycket ost (till halva priset). Steve åt upp det mesta av den hårda osten, som är den som jag är minst förtjust i, och jag fokuserade på de riktiga dessertostarna, som Steve inte gillar.

Normalt brukar vår middag sluta här, men eftersom det var julmiddag så gick vi "all out" och beställde kaffe med avec. Steve valde port och jag Contreau.

Efter en perfekt middag, dvs. effektiv service, god mat, gott vin, mycket vettigt pris och avslappnad stämning, promenerade vi mätta och belåtna till tågstationen igen. Inte ens de deprimerande gatorna och långa tunnlarna kunde få oss på dåligt humör. För att göra saken ännu bättre hade regnet hade upphört och det var underbart skönt i luften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...