22 maj 2013

Frukostföreberedelser

Hej alla glada. Hoppas ni har en bra lillördag. Här har det firats med en plocktallrik till kvällsmat med bl.a. kokt ägg, gravad lax från Sainsburys (slår fortfarande inte den från Lidl, dubbelt så dyr är den dessutom), proscuitto, avocado och fröknäcke med camembert.
Jag har haft en ordentlig träningsvärk idag efter gårdagens Body Conditioning-pass, kan knappt gå. Låren fick sig en riktig genomkörare när vi gjorde evinnerliga squats med stång och vikter över axlarna. Jag gick iallafall på Tone-passet idag (ibland kan träning minska träningsvärken) vilket gick helt bra eftersom hon fokuserade på övre kroppen idag, bara några få squats.

Min kompis Julia kommer att vara i London på jobb mellan torsdag och lördag och sover över hos oss natten till lördag, så ikväll rörde jag ihop ett par frukostalternativ, den magiskt goda nöt- och frögranolan som jag även denna gång smaksatte med kanel och kardemumma.
Och ett nytt bröd som jag hittade receptet till på den här bloggen. Även det här brödet har frön och nötter i degen. Jag smakade ett litet hörn efter gräddningen och det var fantastiskt saftigt och gott, ni hittar receptet här nere.
FRÖRUTOR (LCHF)
12 st

1,2 dl mandelmjöl
1 dl valnötter
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk krydda (valfritt, t.ex. brödkryddor, kanel eller nyponpulver)
150 g valfria frön (t.ex. 0,5 dl solroskärnor, 0,5 dl pumpakärnor, 0,5 dl sesamfrön eller hela linfrön)
250 g kesella 10% (eller turkisk yoghurt eller creme fraiche)
6 ägg

Gör så här: Mixa mandel och valnötter till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop kesellan och äggen i en separat bunke. Blanda allt. Sprid ut degen på ett bakplåtspapper, ca 1,5 cm hög. Grädda i 20-25 minuter i 200 grader tills brödet har fått fin färg. Låt svalna och skär sedan upp i rutor. Tips: Byt ut valnötterna mot mandel eller andra nötter för att variera smaken på brödet.

2 kommentarer:

  1. en liknande granola har jag också gjort, dock använde jag både hirsflingor och boveteflingor, men den blev jättegod, så vi äter det varje morgon numera.

    SvaraRadera
  2. Så mycket fräschare och dessutom vet man vad som finns i den när jag gör den själv. Den enda nackdelen är att den är så god att jag får hålla pli på mig själv så att jag inte tar mer än tre matskedar över min yoghurt, det kan ju bli för mycket nötter också:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...