28 juli 2013

Lata dagar

Här fortsätter sommaren med ca 30 grader i solen. Jag har börjat få en riktig semestersolbränna nu så slipper skämmas när jag åker till London igen.

Den här veckan har Jakobs Dagar hållits i Jakobstad. Det är en stadsfestival med olika evenemang varje dag. Igår gjorde morsan och jag ett kort besök på Gammaldagstorg där de säljer hantverk, second hand-grejer och lite till. Det var dock alldeles för varmt och efter en snabb runda på torget så köpte vi var sin glass innan vi åkte hem igen. Det får bli semesterns första och enda glass. Varma sommardagar ska man tillbringa på stranden, inte i en stad.
På kvällen satte jag mig i bilen och körde till Jakobstad igen för grillfest hos min kusin Pia. Hennes pojkvän hade utsetts till grillmästare. Säkert inte det ultimata jobbet när det är nästan 30 grader i solen men om han led så gjorde han det i det tysta:-)
Pias syster och min andra kusin Anna-Lena och hennes "karl" var också där och senare tittade också P:s och AL:s kusin med partner förbi. Som varje gång när man träffar det här gänget så blir det många skratt. Tack för en trevlig kväll!.
Idag spenderade jag några timmar på vår lokala beach Storsand med min bror och hans flickvän. Vattnet var jättevarmt så jag simmade inte en utan två gånger!

Inte dåligt med egen strand i byn. Fast 99 % var säkert "utbys" för allt man hörde var finska och några finskspråkiga finns det inte i min by eller grannbyarna. Kanske vi borde kräva inträde så att byn får ut något för att de nöter på vår sand:-) ... eller be att de tar med sig en stor vasstova när de åker eftersom stranden håller på att växa igen i snabb takt utan att byn får göra något. Naturvårdsministeriet har bestämt att stranden ska växa igen ... vi har uppenbarligen för lite vass i det här landet och den måste skyddas ... Hemskt när idioter får bestämma (har de köpt sin examen på ebay undrar jag?!) och fram för lite civil olydnad säger jag.
Till middag blev det en riktig festmåltid, Nisses biffar med kokt nypotatis (egen naturligtvis) och sallad.
Elvis sitter på balkongen och kollar läget. Vi ser inte mycket av honom på sommaren, han är bara in och äter i 5 minuter innan han beger sig ut igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...