7 juli 2013

Boston Ballet på besök i London

Nu kan jag säga att det är hett i London och enligt prognoserna så kommer det att fortsätta i åtminstone 1,5 vecka till. Jag har iallafall beslutat mig för att inte gnälla på att det är för varmt för det är ju det här jag har längtat efter i 8 månader...och så länge jag inte måste åka tåg (som är som en bastu) så klarar jag mig.

Idag rymde jag iallafall undan värmen några timmar och gick på balett i stället på teatern London Coliseum nära Trafalgar Square. Det var Boston Ballets första London-besök på 30 år. Därinne var luftkonditioneringen i full gång och det var svalt och skönt. Jag gick ensam men såg att det fanns många andra också som kom ensamma, så det är uppenbarligen inte ovanligt att man hamnar gå själv på balett:-)

De flesta teatrar i London är gamla och fint utsmyckade, så också den här. Jag hade också fått jättebra plats så jag var nöjd med min impulsbokning.

Uppvisningen bestod av tre delar, en blandning av både klassisk balett och lite mer modern (jag föredrar klassiskt där man dansar med tåskor). En av akterna hade koreograferats av en finne, Jorma Elo, och artistisk director för hela uppsättningen var en annan finne, Mikko Nissinen. Där ser man, det ploppar upp finnar lite här och där.
Man får ju inte ta foton under själva uppvisningen men efter varje akt var det fritt fram. Jag skulle inte ha något emot att ha en balettdansös kropp, det är 100 % muskler och vacker hållning.
Och till sist steg dirigenten också upp och tackade. Musiken spelades av Royal Philharmonic Orchestra
Föreställningen var verkligen värd sitt pris och ännu mer så eftersom jag fick biljetten till halva priset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...