26 september 2013

Bildbomb från Dubrovnik 1

Här kommer den första bildbomben från resan till Dubrovnik, enjoy:-)

Lyckades få bild av stan från flyget
Vi anlände till Dubrovnik redan vid 10 på morgonen och hade hela dagen på oss att utforska stan. Vädret var fantastiskt, 25 grader och strålande solsken,
Till lunch blev det italienska glass. De säljer glass i varje gathörn och man ser hela tiden turister med en glasstrut i handen.
Gamla hamnen i Dubrovnik
Klocktorn
Alla hus har tegeltak.
Svanhild med Dubrovnik i bakgrunden
Vi hann också med en liten båtutflykt till en närliggande småstad som heter Cavtat. Här syns Dubrovniks stadsmur.
Man ser väldigt få tecken på inbördeskriget i Dubrovnik, stan är renoverad till perfektion, men det finns ett antal hotell i närheten fulla av kul- och granathål. Av någon orsak har de inte brytt sig om att reparera eller riva dem utan de ligger där som sorgliga krigsmonument.
Cavtat med lyxbåtar.
Det smakade hur gott som helst med ett par glas lokalt vittvin efter ett par timmar i solen. Kroaterna kan verkligen göra vin, allt vi provade på var gott.
Kväll och dagens lyxkryssare lämnar Dubrovnik. De anlände tidigt på morgonen och avseglade till nästa destination vid 18-tiden. Man kan lugnt säga att lugnet sänkte sig över staden när de åkt.
Huvudgatan i Dubrovnik. Det är som om någon polerat den.
Dubrovnik har många trappor och vårt hotell låg på den här gatan. När vi befann oss på hotellrummet hörde vi hela tiden turister som gick uppför trapporna flåsade och flämtade.
Första middagens rödvin som fick tummen upp av både Svanhild och mig.
Min förrätt, olika typer av skaldjur. Huvudrätten var däremot en flopp så den ids jag inte lägga upp:-)
Efter middagen den första dagen gick vi tillbaka till hotellet för vi var minst sagt trötta efter att ha varit vakna sedan 3 på morgonen.
Imorgon ska jag försöka hinna med att lägga upp bildbomb två.

2 kommentarer:

  1. Ser härligt ut! Har varit i Istrien, men inte i Dubrovnik.

    SvaraRadera
  2. Det var faktiskt vackert. Dubrovniks skönhet ligger på samma nivå som Venedig skulle jag säga men mindre, och utan kanaler:-). Det blir nog fler resor till Kroatien, finns manga platser att utforska där.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...