9 september 2013

En härlig söndag

God kväll. Hoppas ni inte har haft en alltför deprimerande start på veckan. Här har det regnat nästan hela dagen och varit 14 grader. Steve satte till och med på elementet i vardagsrummet en timme på dagen.

Jag är just hemkommen från en timmes Zumba och full av energi. I morse var jag också på Body Combat. Om jag får en bra träningsstart på måndagen brukar hela resten av veckan gå i samma hurtiga tecken.

Här kommer mat- och dryckbilder från söndagens lunchträff med Suss i Soho. Vi gick till en fransk restaurang som hette Pierre Victorien som är en dotterrestaurang till Prix Fixe som jag och Steve varit till tidigare. Deras set menu är stor, maten god och portionerna värda sitt pris.

När vi kom till restaurangen upptäckte vi att vi var de enda kunderna, och då var klockan iallafall 14.30. Vi satte oss vid ett fönsterbord så att vi hade utsikt över förbipasserande. När vi tagit av oss jackorna gick jag på toaletten och på de 10 minuter som jag var borta hann Suss redan få en beundrare som hon snabbt hade avvisat. Hon hade suttit och tittat ut genom fönstret när en förbipasserande turk, eller någon liknande, hade trott att hon tittat på honom. Han gjorde en tvärnit, kommit in på restaurangen och frågat om han fick slå sig ner. Suss sade, nej tyvärr, hon är här med en kompis och upplyste honom för säkerhets skull att hon har pojkvän. Vissa har verkligen ingen självinsikt för han var inte snygg för fem cent.

Maten då. Jag tog en räk- och laxtimbal med creme fraiche som smaksatts med dill. Den var gudomlig.
Till huvudrätt blev det parmainlindad torsk i någon slags grädd/smörsås och spenat. Jag böt också ut franska potatisen mot broccoli och gröna bönor. Det gick hur bra som helst. Kan rätten bli mer LCHF och MÄTT blev jag:-)
Vi satt på restaurangen i flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Under tiden vi satt där kom de några häftiga regnskurar och vi beslöt oss för att vänta ut dem.

När solen bröt fram lämnade vi restaurangen och gick till baren Dirty Martini i Covent Garden som har happy hour hela söndagarna. Vi provade först var sin espresso-martini som var helt ok om än lite väl söt (ingen LCHF där)
Som andra cocktail valde jag en skinny version. Vissa barer serverar nuförtiden skinny cocktails som jag antar (hoppas) innehåller mindre socker för fettfritt kan de ju inte vara. Den var riktigt fräsch.
Vi nöjde oss med de två drinkarna och åkte hem vid 18-tiden för att hinna se söndagens X factor. Det får man inte missa:-)

När jag gick uppför trapporna till lägenheten såg jag att någon av våra grannar i huset hade beslutat att dekorera trappan med en stor gipshund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...