10 september 2013

Biokväll och en barndomsfavorit till middag

Steve och jag är just hemkomna från bio. På tisdagar är biljetterna halva priset så det gäller att passa på. Ikväll blev det sci-fi och Vin Diesels senaste film Riddick. Jag är ganska allätare när det kommer till film och den här var helt bra, man somnade verkligen inte. Det enda jag inte tittar på är skräckfilmer eftersom jag har så otroligt livlig fantasi och får mardrömmar bara av att se filmaffischen.
Till middag blev det något som jag åt ofta när jag var yngre, dvs. varma mackor. Brödet gjorde jag själv med mandelmjöl. Jag hittade brödreceptet på den här bloggen och det blev MYCKET saftigt och gott. Som pålägg på mina smörgåsar satte jag smör, medwurst, krossade tomater, pizzakrydda och ost. Dvs. det jag hemma. Jag satte smörgåsarna i ugnen i 200 grader ca 10 minuter tills osten hade smällt. Enkelt men så gott.

Mandelbröd 
(6-8 bitar)
1 3/4 dl mandelmjöl
2 msk linfrön

2 dl riven lagrad ost 

4 ägg

2 tsk fiberhusk
 knappt
1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver


 Sätt ugnen på 200°. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda ner mjölblandningen i de vispade eggen och sedan osten. Häll i liten smord form eller sprid ut på en bakplåt (ca 20x30 cm). Grädda i ca 20 minuter.

Annars har det inte hänt mycket här. På morgonen var jag på Body Conditioning som vanligt så nu är veckans "värsta" pass avklarat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...