28 september 2013

Bildbomb från Dubrovnik 2

Godmorgon alla, hoppas lördagen har startat på bästa sätt. Jag vaknade just före 9 så får väl vara nöjd med den prestationen.

Igår var vi fyra finlandssvenskar som träffades på After Work på restaurang- och barbåten Tattershall Castle utanför Embankment station. Det var jag, Mia, Nina och en ny bekantskap, Nathalina. När finlandssvenskar träffas så är det inga tysta stunder utan konversationen flödade från första stund på fyra olika dialekter. Vi drack, åt och pratade till stängningsdags. Om några veckor är det dags för ännu en finlandssvenska AW och vi kommer naturligtvis alla att vara där.

Här kommer lite fler bilder från Dubrovnik. Jag använder min blogg som fotomapp och när jag laddat upp bilder som jag vill spara raderar jag allt från kameran och datorn. Jag får innerligt hoppas att min blogg aldrig kraschar och mina bilder försvinner, det verkar inte vara helt ovanligt har jag förstått.

Så här såg min frukost ut varje morgon. Fullfet yoghurt med frön, medwurst och torkad skinka, kokt ägg med majonnäs, cottage cheese och solmogna tomater OCH ett par koppar kaffe. Jag höll mig mätt till middagen medan Svanhild, som inte äter LCHF, alltid behövde ett par mellanmål under dagen för att klara sig till kvällen:-).
Jag älskar de här lamporna som hängde utanför varje butik, bar och restaurang.
Efter regn kommer solsken
Efter ett par timmars regn på torsdagen tog vi en promenad på muren som omgärdar hela Dubrovnik. Därifrån har man en fantastisk utsikt över stan.
Jag tröttnade aldrig på de smala och branta gränderna.
Huvudgatan Stradun
Den kroatiska flaggan
Här kommer också någrae bilder från ön Mljet som till hälften är nationalpark. Här kan man bl.a. promenera, cykla, simma och besöka ett gammalt kloster som ligger på en ö (Island of St Mary). Det går en katamaran till ön från Dubrovnik som tar 1,5 timme.

Vi hann också klättra upp till Mljets högsta punkt som är flera hundra meter högt och fick en fantastisk utsikt över ön med omnejd. Promenadstråket upp dit var 1,6 långt och gick stadigt uppåt över stock och sten.
Vi gjorde det! Vi blev ganska förvånade när vi kom upp och såg att en kille som jobbade där som någon slags parkvakt. Tänk att behöva göra den där klättringen varje dag och sen sitta där och häcka i ensamhet i flera timmar, förutom besök från hurtiga turister då och då. Nå, han kan iallafall inte klaga på utsikten.
Långt där nere såg vi det gamla klostret som vi besökte ett par timmar tidigare.
Svanhild, som ju är norsk, borde vara van att gå "på tur" men hon hade troligen haft bråttom när hon packade för den enda väskan hon hade tagit med var handväskan så den fick följa med i alla situationer:-). Här är man posh minsann:-)
Den tredje middagen hittade vi äntligen en restaurang med god mat och som dessutom hade fått utmärkelse från resesajten Tripadvisor.
Den här kvällen hittade vi också en bar med tämligen billiga drinkar och vi återvände dit nästan varje kväll efteråt. Vi beställde var sin Aperol Spritzer som jag smakade för första gången för några år sedan när brorsan Magnus gjorde den till oss en sommar hos våra föräldrar. Mycket fräscht och gott.
När vi gick tillbaka till hotellet stannade vi vid följande gata ett tag för att lyssna på en kille som sjöng kroatiska sånger till ackompanjemang av gitarr. Han hade helt otrolig röst!
Den hade uppenbarligen inte hunnit förstöras av rökning:-)
På gatan bredvid var det technotakter som gällde. Det finns uppenbarligen något för alla.

2 kommentarer:

  1. Nej nej, spara ALLTID bilderna på datorn också!:)

    SvaraRadera
  2. Jag är alltid bekymrad över att en massa bilder gör min laptop långsammare eftersom den också är min arbetslaptop. Jag borde väl skaffa mig ett externt minne eller hårddisk där jag sparar foton och annat som jag inte vill förlora. Fast jag gör väl som jag alltid gör vid sådana här tillfällen, agerar först EFTER att något har försvunnit:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...