8 september 2013

Dags för kräftskiva

Glad söndag på er alla. Här sov vi till halv 10. Skönt att kunna sova ut en dag under helgen åtminstone.

Igår var vi på en mycket trevlig kräftskiva hos Cecilia och Björn och som vanligt när de håller en fest är den perfekt ordnad. Vi var 10 personer som bänkade oss runt bordet och sörplade och sjöng, sörplade och sjöng. De hade köpt 5 förpackningar så alla kunde äta sig mätta, och tro det eller ej, men man kan faktiskt äta sig mätt på kräftor:-). Kräftorna var de godast på länge, lagen de kokts i hade perfekt sälta.
Dags att hugga in.
Ingen kräftskiva utan snapssånger. Ifjol hann vi sjunga igenom häftet både en och två gånger så i år hade det fyllts på med flera nya sånger.
Cecilia till vänster, värdinnan.
Stämning vid bordet var hög och det fanns både finlandssvenskar, engelsmän och till och med en turk runt bordet.
Ingen snaps utan sång. "Utlänningarna" fick hänga med bäst de kunde och de gjorde ett bra arbete:-). Björn till höger, värden.
Till efterrätt blev det en mängd skandinaviska godsaker som kanelsnurror, kladdkaka, muffins, godis och Cecilias hemgjorda kakaobollar. Mums
Det finska godiset Tupla och deras Nut Kick edition som Björn köpt för dess mycket komiska namn väckte många gapskratt, speciellt hos engelsmännen. På svenska kan man översätta det till Dubbel testikelspark. Nut betyder både nöt och testikel på engelska. Uppenbarligen planerade inte Tupla att marknadsföra chokladen utomlands:-). Ett annat godis som får engelsmännen att skratta är Megapussi som det kan stå på finska chipspåsar. På engelska uttalas det Mega pussy. Pussy är en, av många benämningar, på ett kvinnligt könsorgan:-)

2 kommentarer:

  1. Värdinnan till höger...? ;)

    SvaraRadera
  2. Hahaha. Så där blir det när man är vänsterhänt men ändå tror att man är högerhänt, nu är det korrigerat:-) Kim kanske inte skulle ha uppskattat att blir kallad värdinna:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...