1 september 2013

September

Godmorgon. Jag lyckades sova ända till kvart över 9 i morse när jag väcktes av att Steve samlade ihop disk i köket. Jag hörde att han försökte vara tyst men jag var väl på väg att vakna iallafall så var lättväckt.

Nu har jag ätit en bastant frukost på 2 msk hemgjord granola och yoghurt med ett par skedar creme fraiche (för att öka fetthalten) samt en skiva fröbröd med smör, medwurst, gurka, paprika och camembertost. Till det drack jag kaffe med en tesked organisk kokosolja och en skvätt grädde. Den måltiden kommer jag att hålla mig på fram till ikväll, det gjorde jag igår. Jag åt frukost kl 8.30 och middag 18.30 och gick på två gympass däremellan. Jag drack bara vatten däremellan. Gick hur bra som helst, kände knappt något sug när jag skulle sätta mig och äta middag.

Gårdagens middag igår var verkligen en 10-poängare. God, mättande och hälsosam. Jag hittade receptet i den här bloggen men ni får det också under bilderna. Till efterrätt blev det min nya favoritefterrätt, Pots de creme med citron, så fräscht och så lätt att göra. Jag gjorde dubbla portioner så att vi skulle ha till idag också men Steve åt upp sina portioner redan igår:-). 

Idag står en promenad till Kings Road på programmet för att kolla i affärer och kanske shoppa lite.  
Smörstekt torsk med ägg och dillsås
4 portioner

600 gram torskfiléer
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
1 dl finhackad dill
salt och vitpeppar
skalet av 1/2 citron + lite saft 2 ägg
smör att steka i

Gör så här:
Koka äggen hårdkokta och finhacka dem (enklast med äggdelaren kors och tvärs). Koka upp creme fraiche, grädde och fond/buljong. Pressa ner 1/2 citron och riv ner lite citronskal. Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt. Dra av från plattan och rör ner ägg och dill. Salta och peppra fisken, krydda eventuellt med ekologisk citronpeppar. Stek i rikligt med smör tills fisken precis är klar. Servera med en citronklyfta och kokt blomkål eller kokt potatis om du tål det. Vi serverade med smörstekt savoykål och kokta gröna bönor eftersom Steve inte gillar blomkål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...