24 september 2013

Dubrovnik - Montenegro - Sista dagen


Nu är jag på engelsk mark igen. Återresan blev ganska händelselös, förutom att vi var tvungna att sitta och vänta i planet på Dubrovniks flygfält i över en timme på grund av dimma på Gatwick. Det blev mer väntande i planet när vi kom fram på grund av att de försökte hitta någon som kom med trapporna så att vi skulle kunna ta oss ur planet. De skyllde på vår försening men det har jag svårt att tro, om inte annat så fick de en extra timme på sig att hitta någon som skulle komma med trapporna. Jag skyller på dålig kommunikation. Det var iallafall kul att komma till ett sommarvarmt London.

 Här kommer ett litet inlägg om gårdagens "utlandsresa" som inte skickades från telefonen av någon orsak. Igår var vi på resa i Montenegro hela dagen med en busslast pensionärer från Frankrike, England och Norge, vi var de yngsta:-). Om Norge saknar några tusen medborgare så kan de söka dem i Kroatien för det är otroligt så många det finns här.

 Vi hämtades upp med buss kl 7 och efter att ha tvingats vända tillbaka till Dubrovnik efter 20 minuter när ett par glömt sina pass (suck) så var vi äntligen på väg.

 Montenegro är mycket vackert, speciellt kusten som vi körde längs, och man skulle lätt kunna tro att man befann sig vid Medelhavet och inte Östeuropa. Vi besökte en "man made" ö med kyrka och städerna Kotor, som är lite som ett mini-dubrovnik komplett med mur och gamla byggnader, samt Budva, även kallat mini-ryssland på grund av dess stora ryska investeringar.

 Kl 19 var vi tillbaka i Dubrovnik igen (jag tror jag och Svanhild var tröttaste i bussen) och vi gick genast till samma restaurang som igår för middag. Maten var lika god som dagen före och den ena servitören till och med kände igen oss för han hälsade med orden "Welcome back again", och då var det fullt på restaurangen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...