4 februari 2014

Fisk- och vitkålsgratäng

Sådärja, så har jag sett det första avsnittet av tre i en engelsk TV-serie om skandinavien, kallad Scandimania. Det första avsnittet handlade om Sverige och var helt ok, allt var inte bara lycka och framgång utan de behandlade välfärdens baksida också. Nästa söndag kommer programmet att handla om Danmark. Finland får inte vara med för det är ju inte en del av Skandinavien:-)

Igår gjorde jag ännu en fantastisk rätt. Jag blandade två recept och det blev fisk- och vitkålsgratäng. Så krämig och god. Ni får receptet här nedanför.
Fisk- och vitkålsgratäng
6 portioner:

1 förpackning sej eller någon annan vit fisk
1 pkt bacon
1 knippe färsk persilja
1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,0 dl vispgrädde
1 ask cantadou (125 g) chili och paprika eller någon annan smaksatt färskkost
2 tsk soja salt, peppar 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Sätt fisken i en ugnsfast form. Strimla bacon och stek den krispig. Strö den över fisken tillsammans med finhackad persilja. Riv vitkålen, finhacka löken och vitlöken. Stek mjuka i smör och blanda ner vitkålen och låt allt steka på medelstark värme tills det blivit mjukt. Blanda ner grädde och kryddor och färskost och häll upp i form. Fördela osten ovanpå och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg och fisken är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...