25 februari 2014

Roadkill på tallriken

Hejsan alla, här har ni en som blev väckt 7.10 av en morgonpigg pojkvän som kände att jag behövde påminnas om att det är min födelsedag och inte med frukost på sängen utan en arm som dunsade ner över magen och orden "It is your birthday today". Som om man skulle kunna glömma det liksom:-). Sedan gick det inte att sova längre utan jag låg och vred mig till just före 8 som är min normala väcktid.

Här ser ni min luch. Jag köpte rödspätta till specialpris för några dagar sedan och idag gjorde jag den till lunch. Första gången jag tillagade spätta men det var inte svårt, jag bara pepprade och stekte i rikligt med smör. Jag valde att filea den före så den ser lite ut som den blivit överkörd av en lastbil men den smakade jättegott. Till fisken åt jag en halv avocado, kokta gröna bönor och räkor som blandats med creme fraiche, torkad dill, salt och peppar.
Så här såg ryggen ut i morse, ett stort blåmärke mitt på ryggen efter gårdagens massage:-). Jag var förvånad över att jag inte hade fler för jag är öm både här och där men jag får sällan blåmärken
Nej, om man skulle jobba undan lite mer då och så släcker jag ner datorn några timmar tidigare.

2 kommentarer:

  1. jag var också en gång utsatt för en hårdhänt massör som gav mig blåmärken på hela kroppen, till honom gick jag aldrig igen. Vad vi har lärt oss i skolan är att huden inte ska få blåmärken av en massage, då har man varit för hårdhänt, varje blåmärke är ju en blodutgjutelse. Dessutom ligger man ju och spänner sig ifall massören tar i för hårt, och då blir det ju motsatt verkan, musklerna blir bara spändare. Men du tycks ju inte ha mer än ett blåmärke så kanske det bara råkade sig att vävnaderna var lite utsatta just där. Jag är väldigt noga med att kolla med kunden att jag inte tar i för hårt och försöker anpassa massagen till det de tål, uttrycket skönt-sjukt kommer väl till pass hur det ska kännas.

    SvaraRadera
  2. Det där blåmärket fick jag nog av han som gav mig "osteo-manipulation", dvs han försökte rätta till mina sneda kotor både i ryggen och nacken. Det hade eventuellt varit bättre om han hade använt massageolja men då hade han kanske inte fått något "grepp". När man får osteo-manipulation så sitter man framåtböjd (när de gör ryggen) på en pall och doktorn trycker, klämmer och vrider. Jag tycker om hårda tag men det blev kanske lite väl mycket:-) Fast jag kan fortfarande vrida huvudet mycket längre till sidan än tidigare och når med fingrarna ända ner i marken så det var säkert värt det fast jag var lite skeptisk under behandlingen-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...