1 februari 2014

Nordicana filmfestival i London

Tillbaka hemma igen efter en heldag i östra London. Jag kom hem vid 17-tiden och eftersom jag inte hade ätit något sedan frukost kl 8 så styrde jag kosan mot en turkisk takeaway genast jag steg av tåget i Wandsworth och köpte en stor kycklingkebab med sallad. Det fanns ju bara godis, kanelbullar, korv med bröd, kötbullar och mos att köpa på festivalen vilket inte passar min kost alls, jag ville ha riktig mat, inte bukfylla. Jag höll mig dock bra på min frukost och kaffe med kokosfett och grädde och det var inte förrän när jag skulle åka hem som jag kände ett litet sug.
Jag kom fram till Shoreditch ca 9.30 och när jag kom fram till Old Truman Brewery där filmfestivalen hölls, 10 minuter senare, så var det redan nästan 100 m kö. Det tog inte många minuter innan kön var 200 meter bakom mig. De skulle ha öppnat dörrarna 9.30 men kl 9.50 hade vi ännu inte rört oss en meter och jag började ge upp hoppet att jag skulle hinna in i tid för den första filmen som jag planerat se.

Nå, så småning om började vi äntligen röra oss framåt.

Kön gick framåt...
och bakåt...
och runt byggnaden.
Tillslut kom jag äntligen fram till ingången och några trappor och 10 minuter senare...
satt jag nästan längst fram i det ena filmrummet med program och hörlurar i knät. De hade ordnat det ganska smart, för istället för stora högtalare som skulle störa de andra visningarna (fanns 3 rum), så lyssnade vi till filmen genom hörlurar. Jag såg två filmer på raken, båda danska. Den ena hette The Hour of the Lynx och den andra Northwest. Det var inte precis några feelgood-filmer så jag skippade den sista som jag planerat se, Pioneer, och gick på två frågestunder istället.
Den första frågestunden var med huvudrollshavarna i TV-serien "Bron", Sofia Helin och Kim Bodnia, som hölls direkt efter visningen av avsnitt 9. Jag har faktiskt inte sett enda avsnitt av den serien, trots att den visas på BBC4 här, men jag känner ju till Sofia från TV-serien (eller var de filmer?!) Tempelriddaren.
Den stora salen var fullproppad av engelska Bron-fans.
Direkt efteråt var det dags för ännu en frågestund, nämligen med huvudrollsinnehavarna i sista omgången av Wallander, Krister Henriksson och Charlotta Jonsson. Krister Henriksson visade sig vara en riktig rolig typ som bjöd på sig själv och lockade till många skratt.
Det var ett riktigt bra evenemang, när man äntligen slapp in i byggnaden. Jag skulle däremot gärna se lite finska bidrag också men de producerar väl helt enkelt inte några polisserier eller thrillers och det är bara sådana filmer och TV-serier som får vara med i festivalen.

3 kommentarer:

 1. Can I share one of your photos on Krister's official group please and if so what name should I credit?
  kiitos

  SvaraRadera
 2. Hi Karen. Sure and my whole name is Åsa Bäck.

  SvaraRadera
 3. many thanks....this is his group
  https://www.facebook.com/groups/JKAHenriksson/

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...