21 februari 2014

Härliga kompisträffar

God kväll, eller god natt för alla läsare i Norden. Jag är nyss hemkommen från en jättekul middag med Suss. Vi åt på den vietnamesiska restaurangen Cay Tree i Soho. Jag gillar deras smårätter i tapasstil. På bilden fyllda små bläckfiskar och stekt lövbiffsrullader. Vi åt, pratade och delade på en flaska rödvin.
När vi betalat notan gick vi för ytterigare ett par glas rödvin till en finare fransk restaurang nära Charing Cross som vi upptäckte säljer vin och öl till halva priset i baren förra gången vi träffades. Först köpte vi ett par glas och när de var slut beställde vi ett par till av killen som kom och hämtade de tomma glasen. Han frågade vilket språk vi talade och när vi berättade att vi talade svenska men kommer från Finland så berättade han att han var polack men att han var uppvuxen i Sydafrika och att hans föräldrar nuförtiden bor i Sverige. Sedan övergick samtalet inte helt oväntat till ishockey och han berättade att han var mycket glad över att vi vann över Ryssland (Ryssarna är inte så populära i Polen heller) och att han hoppades att Finland skulle vinna över Sverige imorgon. Han hade till och med tagit ledigt på fredag för att kunna se matchen.
När vi skulle betala för den andra rundan vin så sa han att det var "on the house" men vi förstod ju att det var från honom. Hur sött var inte det. Han var uppenbarligen helt betagen av Suss blonda uppsyn:-)

Passade på att ta en av mina sällsynta selfies när jag besökt toaletten på restaurangen och såg deras helfigurspegel. Skor, Esska, glansiga svarta jeans, Dorothy Perkins, tröja, Kapp Ahl.
Igår var det ännu en kompisträff och den skedde på puben Blue Anchor i Hammersmith. Steve och jag mötte upp med Ivonne och Seth på puben för mat och drinkar som sedan blev till deltagande i en pub quiz. Pubfrågesporter är mycket populära i England och kan vara ganska avancerade, speciellt när man inte är engelsk.
Medan vi skrev ner svaren på frågor så åt vi vår middag. Jag åt den poska grytan Bigos som innehåller korv, biff, bacon och surkål, såååå gott.
Tillbaka till quizzen. En av uppgifterna var att blåsa upp ballonger och skapa någonting på ett par minuter. Vi skred genast till verket. Det svåraste var att blåsa upp de jädra ballongerna och efter mycket om och men lyckades vi tillslut få upp 2 av ca 10 och Seth och Ivonne snurrade ihop dem till någonting som skulle likna en hund, fast med korta bakben och sneda öron. Men tro det eller ej...
i konkurrens med detta (nog inte alltför svårt att se vad den föreställer:-) mästerverk och många andra kreationer så avgick vår pudel med segern:-)
Tyvärr så kom vi "bara" tvåa av fem lag, vilket egentligen inte är så dåligt med tanke på att det vinnande laget hade 6 medlemmar medan vi var fyra. Stjärnorna i vårt lag var helt klart Steve och Seth medan jag och Ivonne främst kunde bidra med svaren på de få frågor som inte hörde till England. Jag gillar pubfrågesporter för uppgifterna innehåller ofta både teori och praktik och lagen går in med liv och lust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...