5 februari 2014

Regn, gym och spenatsoppa

Här fortsätter det inte så roliga vädret, regn och blåst, men det är iallafall inte så värst kallt. Alla mina orchideer har börjat slå ut så det är riktigt färggrannt i fönstren just nu. Otroligt hur lättskötta de där blommorna är, de klagar inte ens om man glömt vattna dem under ett par veckor.
Onsdagen har annars spenderats framför datorn med jobb och på gymet, först Tone and Tighten på morgonen och Body Attack på kvällen. Imorgon har jag också två pass inbokade, Pilates och Body Pump. Skönt att jag inte längre behöver stressa över att jag ska gå ner i vikt av intensiv träning (eller snarare, varför hård träning inte biter på mina bilringar), jag har 20 års erfarenhet av att det INTE fungerar, för mig är det 100 % kosten. Jag läste en artikel för ett tag sedan om en läkare som har räknat ut att man måste träna 3 timmar varje dag för att förbränna det man äter under en normal dag...och då har man ännu inte börjat förbränna fettet på kroppen. De enda som klarar det är väl elitidrottare och gyminstruktörer. Tränar gör jag uteslutande för att hålla kroppen stark och speciellt ryggen. Det är också hälsosamt att svettas eftersom slaggprodukter transporteras ur huden.

Till kvällsmat blev det riktig hälsokost, spenatsoppa med ägg (när det nu inte finns några nässlor). Det är första gången jag gjorde den och det var hur enkelt som helst. Gott och hälsosamt också. Steve smakade också och tyckte att det var jättegott. Jag undrar ibland vad han åt när han växte upp för han känner inte igen någon av de husmanskosträtter som jag gör. Jag bakade också ännu en sats av de fantastiskt goda zucchinifrallorna.
Spenatsoppa med ägghalvor
2 portioner

Ingredienser 
3 ägg (3 ägghalvor per person)
200 g babyspenat (jag använde fryst spenat)
½ dl gräslök (10 g)
50 g smör
4 dl vatten
½ grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
lite salt och vitpeppar

Gör såhär
Koka 3 ägg. Hacka spenat (har du fryst spenat kan du tina i micro) och gräslök. Stek i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka 5 min. Ta bort kastrullen från plattan och mixa soppan slät om du vill. Tillsätt grädde och låt sjuda. Krydda med salt och vitpeppar. Skala och dela äggen i hälften. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...