24 februari 2014

Teater och hård match på massagebordet

Nu är jag slut i alla muskler, senor och ben kan jag säga, och det är inte bara på grund av de två timmarna på gymet utan snarare på grund av min inbokade entimmes avslappningsmassage som blev till "deep tissue/sports massage" (djupvävnadsmassage, typ) istället för 10 pund extra + 30 min osteo-manipulation. Jag köpte en förmånlig rabattkupong till ett kinesiskt "hälsoställe" som heter Eastern Natural Care i Putney för några veckor sedan där de erbjuder olika behandlingar.

Massagen gick verkligen inte av för hackor och den var minst av allt avslappnande:-) Det var tur att jag låg med ansiktet ner i hålet på massagebänken så att massösen inte såg hur jag grinade illa ibland. Jag ville inte säga åt henne att hon skulle ta det lugnare heller.

Hon avslutade behandlingen med 15 minuters zonterapi när hon tryckte på olika punkter på foten. Efter behandlingen sade hon något om mina kotor men jag förstod kanske 50 % eftersom hennes engelskakunskaper var mycket små. När jag klätt på mig och kom ut så ville chefen och doktorn på stället gå igenom de problemställen som massösen hade hittat. Han ritade en bild av min kropp och förklarade att några av mina kotor i nacken och lägst ner i ryggen var lite sneda, de "drog" till vänster. Han testade genom att först klämma på höger sida av nacken och sedan på vänster och fråga mig var det gjorde mest ont. Helt klart vänster sida. Sedan gjorde han samma på nedre delen av ryggen med samma resultat. Jag kände inget på höger sida medan vänstra sidans nackmuskler och de nedre ryggmusklerna gjorde ordentligt ont. Han förklarade att sneda kotor, speciellt i nacken orsakar sämre blodflöde till huvudet, stress, verk, huvudvärk etc, etc. Han frågade om jag skulle ha lust och tid för 30 min. osteo-manipulation genast efter massagen. Osteo-manipulation är en teknik som får muskler att slappna av, minskar trycket på nerver, ökar blodcirkulationen och transporterar syre till skadade vävnader. Han bad mig först göra olika rörelser med både huvudet och sedan nedre delen av kroppen och minnas dem för att se om det blivit någon skillnad efter behandlingen.

Det var verkligen inte smärtfritt, värre än när jag gick till kiropraktorn, men jag intalade mig själv "ingen smärta ingen vinst". Jag blev alldeles svettig av behandlingen för han tryckte så hårt men jag bet ihop. Efteråt märkte jag dock att jag t.ex. kunde svänga huvudet mycket längre till sidorna än tidigare och jag kunde nå ända ner till golvet med fingrarna när jag böjde mig framåt till skillnad från före behandlingen. Han sa också att jag stod rakare.

Innan jag gick bokade jag en ny tid för nästa måndag för ännu en deep tissue-massage och akupunktur ... tror jag han sa, kinesers engelska är verkligen inte lätt att förstå. Han kan ha sagt "acupressure" också. Nå, nästa måndag får jag veta, har inte gjort något av dem tidigare:-) Han nämnde också något om cupping (koppning) on the house. Det vet jag inte om jag är så hågad av om det är den finska versionen som innebär ett mindre blodbad:-). Det skulle verkligen vara skönt om den här behandlingen fick ordning på mina stressattacker och onda rygg.

Och nu till igår.

Igår var jag och Steve som jag nämnde tidigare på teater till Leicester Square. Parodin som vi såg, Death Ship 666, var bra, full fart från början till slut. Steve gav omdömet "Not too bad" vilket enligt honom betyder "bra". Steve använder aldrig starka ord som "fantastic", "great", "outstanding" eller liknande utan "Not too bad" är så långt han kan sträcka sig när han gillar något:-)
Imorgon är det min födelsedag och jag och Steve ska ut och äta. För flera veckor sedan bokade jag en förmånlig 11-rättersmiddag på en restaurang i centrum, något som jag nämnt till Steve ca 5 gånger. Det hade han dock glömt bort och i morse bokade han, på en ny rabattasajt som han hittat, bord till ett argentinskt steak-house i Putney där hela menyn är 50 % rabatt. Eftersom han hade ansträngt sig så avbokade jag mitt ställe så imorgon är det saftiga stekar som gäller. Mums:-)

2 kommentarer:

  1. jag borde ha läst detta innan jag kommenterade det färskaste inlägget, trodde du hade varit på vanlig massage och fått blåmärken av det. Nu förstår jag varför.
    Koppning ska du absolut prova på, bland den kinesiska behandlingen brukar de inte ta hål på huden utan för kopporna runt på t.ex ryggen. Det kan kännas lite hemskt i början om man är spänd som jag då var, men det gör en stor skillnad. Så, prova den! Jag var på Atlasprofilax behandling ifjol som rätade ut mina ben, de är nu lika långa, samt tog bort smärtan i nacke, ländrygg, höft. Kan numera gå på asfalt utan problem. Atlaskotan förskjuts redan t.ex vid födseln för många och gör att hela kroppen lider av att atlaskotan är sned, påverkar resten av hållningen osv.

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen intressant vad man kan fixa bara genom att veta var man ska trycka, dra och vrida och vilka problem det orsakar när allt inte ligger på sin plats. Man behöver inte ens vara särskilt sned innan det påverkar välbefinnandet märkbart.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...