9 februari 2014

Helgen

Trevlig söndag på er. Min söndag har varit i lugnaste laget, har mest spenderat dagen och kvällen på att se på OS, alltifrån konståkning till snowboarding och nu backhoppning. Jag kom mig iallafall ut en vända till vårt shoppingcenter och Sainsburys och kom hem med några stearinljus och ett par träningsbyxor som jag hittade på Sainsburys av alla ställen.

Igår gjorde jag inte många knop heller, såg mest ut som Elvis på fotot nedan. Jag hoppade över Body Attacken, skulle ha blivit för mycket efter fredagens middag och tillhörande dryck, men gick iallafall på en timmes Zumba som fick energin att återvända en stund.
Fredagens hemmamiddag tillsammans med Carola var mycket trevlig, även om det kanske blev, som vi kunde konstatera dagen efter, en drink för mycket:-) Det är lätt hänt när man kommer i stämning och man glömmer att den då "smarta" iden om en sista drink sällan är det:-)

Här kommer iallafall bilder av min meny samt recept. Till förrätt gjorde jag...

Rökt lax med groddar och cream cheese
4 portioner

200 g rökt lax i skivor
200 g philadelphiaost
1-2 msk creme fraiche
1 msk kapris
1 msk finhackad knipplök
en näve färsk mynta
två nävar böngroddar, gärna mungobönor
en näve grädde av rädisa (eller andra groddar)
ev frökex
salt, peppar

Gör så här:
Blanda ost och creme fraiche till en smidig röra. Blanda med kapris och finhackad lök. Smaka av med salt och peppar. Smaka av röran med finhackad mynta. Lägg upp laxen på frökex och lägg en klick ostkräm på varje, varva sedan krämen med groddarna. Toppa med nymald svartpeppar
Till huvudrätt blev det en gammal LCHF-favorit, moussaka.
Såå gott med kanelsmaken.
Till efterrätt blandade jag två rätter, en ny version av chokladmousse som är baserad på kokosgrädde samt citronfromage. Jag hittade chokladmoussereceptet på bloggen 56kilo. Här får ni chokladmoussereceptet, hittar inte citronfromagereceptet just nu:-(

4 portioner
4 dl Santa Maria extra creamy coconut milk
2 äggulor
100 gram mörk choklad (minst 75 % annars blir chokladsmaken för svag)
1 urgröpt vaniljstång

Koka upp kokosmjölk med äggulor, glöm inte att vispa ihop innan det blir för varmt så gulorna inte koagulerar. Låt sjuda under rörning i 10 minuter. Bryt chokladen i en skål. Lägg ner vaniljkärnorna och häll kokosmjölken över. Låt stå ett tag så att chokladen smälter. Vispa sedan ihop smeten och häll upp i glas. Ställ kallt i minst 2 timmar. Garnera med bär eller kokosflagor tex. Eller prova att använda smaksatt choklad!
Efter middagen blandade jag till några Blue Arrow-drinkar och Carola blev lika förtjust som jag är i dem. Man kan eller ska helst INTE dricka dem på tom mage så därför sparade jag dem till efter den bastanta middagen:-)
Vi satt och pratade ännu några timmar och jag gick väl och lade mig någon gång efter 12 och sov i 12 timmar!. Steve hade varit ute med en kompis under kvällen och han, som annars brukar stiga upp senast 9, sov lika länge som mig. Han gjorde ett tappert försök att stiga upp vid 10-tiden men fick krypa ner tillbaka en halv timme senare när han kände att han ännu inte var utvilad:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...