3 september 2014

Ännu mer ostpuffar, intervjuer och filmkväll

Trevlig lillördag på er alla. Jag har just kommit hem från dagens andra gympass och nu sitter jag och frossar ostpuffar som kvällsmat för tredje dagen i rad. De är ju så himlans goda och nu har jag lärt mig att de ska vara exakt 12 minuter i 225 graders ugn för att bli perfekt krispiga.
Idag var Steve på jobbintervju och det var den konstigaste han varit på. Själva "intervjun" tog bara 5 minuter för mannen som intervjuade sa att allt han behöver veta finns ju redan i CV:n och det han var intresserad av nu var att se hur den intervjuades personlighet var. Mannen, som skulle bli den nyanställdes chef, tog Steve runt på golfbanan (som han skulle jobba på) och visade var allt fanns. När Steve frågade om mannen ville se intygen på kurser han tagit, arbetsgivarna brukar alltid vilja se dem, sade han att nej det behövs inte för han utgår ifrån att Steve kan sina saker:-). När "intervjun" var klar sa mannen att Steve kunde fritt kolla omkring på golfbanan själv eller komma tillbaka någon gång senare. Det verkar som om den här mannen INTE tycker om att hålla intervjuer utan bara vill få det överstökat:-). Jag skulle inte ha något emot att gå på en sådan här intervju för jag kan inte förstå varför man ska sitta och upprepa allt som redan finns i CV:n, har intervjuarna inte gjort sitt hemarbete? Sist och slutligen så är det A och O att personkemin mellan chef och anställd stämmer överens för annars går det inte att jobba tillsammans, hur bra CV man än har.

När Steve kom hem efter intervjun hade han en ny TV-box med sig som heter NowTV där man kollar på film och TV-serier genom datormodem. Boxen kostade £20 och man kan sluta använda den när man vill, ingen uppsägningstid. Vi får de 2 första månderna av Skys film- och TV-kanal gratis och sedan betalar man bara 8 pund per månad.

Det stod på förpackningen att man installerar boxen på några minuter men det krävdes snarare ett par timmar plus online-chatt med supportteamet innan allt började fungera. Nu ska vi snart sätta igång filmen Gravity med Sandra Bullock och George Clooney.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...