26 september 2014

Istanbul - dag 1

Freeeedaaag, gud så härligt! Jag har hunnit jobba, gymma, tvätta fönstren i köket (man såg knappt ut längre) och njutit av brunsch, som vanligt en stor English Breakfast, tillsammans med Steve på puben The Rocket i Putney. Jag äter bara proteinet och grönsakerna men det är mer än tillräckligt eftersom det är dubbelt av allt. Steve brukar försöka förbarma sig över kolhydraterna på min tallrik vilket leder till att han är proppmätt resten av dagen:-)

Sådärja, om jag skulle försöka börja pumpa ut inlägg om Istanbul då med början från dag 1.

Jag flög med Turkish Airlines som är ett av få flygbolag i Europa som fortfarande serverar varm mat och gratis sprit i ekonomiklass, man kan till och med välja mellan två huvudrätter. Det är man inte bortskämd med. Det stod till och med en kock i full mundering och välkomnade oss när vi steg in i planet.
Förrätten var lax och till huvudrätt valde jag köttfärsbiffar och stekt squash som jag fettpimpade med smör och creme cheese. Bulgurn, efterrätten och kexen lämnade jag till sitt öde. Jag festade också till det med vitt och rött vin. Min kompis Thad hade berättat att servicen är ganska långsam och rekommenderade att jag beställde båda flaskorna på en gång, så då gjorde jag det:-). Jag fick upprepa min beställning tre gånger innan servitören fattade, vet inte om han inte trodde sina öron eller bara hörde dåligt:-)
Mitt plan var ca 1 timme försenat från Gatwick så Svanhild, som skulle ha anlänt ca 15 min före mig, fick spendera tiden på flygplatsen eftersom vi hade bokat transfer till hotellet. Det hade säkert varit billigare att ta bussen men vi orkade inte börja anstalta med sådant när vi trots allt hade råd med lite "lyx".

Hotellet, glömde fota vårt rum, låg mitt i smeten på en riktig partygata. Vårt hotell Taksim House var helt ok. Vårt rum såg emellertid inte ut som på bilderna men vi hade bett om ett tyst rum och det vette mot en annan byggnad som låg 3 meter bort. Personalen var iallafall jättetrevliga och hjälpsamma, speciellt killen som kunde engelska.

När vi packat upp våra väskor begav vi oss ut på restaurangjakt och lyckades hitta en restaurang med riktigt god mat. Den första måltiden på ett nytt ställe brukar ofta kosta mer än det smakar eftersom man inte orkar gå så långt bortom turiststråken men nu hade vi tur.
Svanhild redo att hugga in på sina lammkottletter
Jag beställde baltiska köttbullar (tror jag de hette) med stekta grönsaker. Vi delade också på två sallader, en med kyckling och den andra med mozzarella. Mums. Efter middagen gick vi för en drink till en bar bredvid hotellet. Vi satt utomhus och njöt av den varma kvällen.
Vi hade naturligtvis TV på rummet men fick den inte att fungera hur vi än gjorde. Två dagar senare fick Svanhild nog och ringde till receptionen. De visade sig att de måste konfigurera om varje TV eftersom vissa kanaler hade slutat sändas, så det var inte vi som var extremt otekniska.
Vid midnatt låg vi redan i sängen, vi hade planerat in en hel del sightseeing för följande dag och ville vara pigga och alerta. Semestrar i storstäder är ingen lek, man har alltid en massa saker som man vill se och uppleva och är tröttare när man kommer hem än när man åkte:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...