6 september 2014

God mat och sjöslag

Vaknade redan 20 över åtta i morse, typiskt när man skulle kunna få sova. Jag sov i och för sig till kl 13 igår efter en blöt kväll tillsammans med min kompis Thad som är i London på besök. Det blev ett antal cocktails för många hos mig så jag mådde som jag förtjänade dagen efter. Ikväll är det kräftskiva men det blir nog minimalt med sprit för mig, magen vänder sig av bara tanken, mer sprit för de andra istället:-). Nu har jag iallafall gjort ett par ostpajer som jag ska ta med mig till festen och Steve har övertagit köket och står som bäst och gör äppel- och björnbärspaj som han kommer att bidra med. Han har aldrig gjort dessert tidigare men pajer kräver inte så mycket kunskap, bara ett bra recept.
Tillbaka till torsdagen. Thad kom över till Wandsworth och vi åt middag på puben Alma som ligger mitt emot tågstationen. Maten där är mycket god och innehåller lite mer fantasi än vad man normalt ser i pubrestauranger.

Vi delade på en ost- och korvbricka som förrätt.
Till huvudrätt valde jag kycklingbröst fyllt med spenat och feta insvept i serrano-skinka, serverad med rödbeta, rotsellerifondant och en spenatgräddsås. Fantastiskt gott. Jag gillade också såsens illgröna färg:-)
Thad bor i Istanbul sedan några månader tillbaka och förhoppningsvis så kan vi möta upp med honom när jag och Svanhild åker dit på semester om två veckor. Just nu väntar han på att få sitt visum förnyat men han säger att det är svårt att få något gjort för alla är så korrumperade. Fingers crossed att han är där, alltid roligare med någon som känner området och kan visa platser som inte alla turister åker till.

Snart är det dags för gymet igen, och förhoppningsvis ännu ett pass en timme senare om rätt instruktör håller i det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...