12 september 2014

Musslor i kvadrat och gammal vänskap

Pust, nu är jag mätt. Jag och Steve gjorde musslor i grädd- och vitvinssås till middag och nu sitter vi och jäser, jag på soffan och Steve på sängen med datorn på magen. Steve har planerat att åka ut och träna med cykeln ännu ikväll, jag är glad att jag avverkade min träning i morse.

Musslor måste vara en av de enklaste rätterna som finns, det tar max 10 minuter. Jag använde det här receptet:

1 nät musslor
2 st challottenlök finhackad
4 st vitlöksklyftor
3 dl vitt vin
2 dl grädde
Salt och vitpeppar
1 stor knippe finhackad persilja

Gör så här:
Tvätta musslorna och avlägsna eventuellt "skägg". Fräs lök och vitlök i olja eller smör. Tillsätt grädde och vitt vin och smaka av med salt och peppar. Tillsätt musslorna och låt koka under lock i ca 5 min tills de öppnat sig. Tillsätt persilja och rör om. Servera.

Igår mötte jag upp med min kompis Lisette i Soho. Jag hade bokat bord på den franska restaurangen Prix Fixe. Jag har ätit där flera gånger och aldrig blivit besviken. Lisette och jag lärde känna varandra när vi som 16-åringar var på språkresa till Hastings i södra England och har hållit kontakten sedan dess. Nu var hon på affärsresa till London och vi lyckades klämma in en träff mellan hennes fullspäckade schema. Det var SÅ kul att träffa henne igen och vi bestämde att nästa gång hon kommer till London ska vi åka ner till Hastings och uppleva gamla minnen ... det lär nog gå ganska snabbt så dåligt minne som jag har:-)

Vi åt båda musslor till förrätt (såsen till mina musslor ikväll smakade flera gånger bättre måste jag säga)
Till huvudrätten slog vi på stort och beställde var sin ribeye-stek som smälte i munnen. Istället för den obligatoriska potatisen valde jag gröna bönor istället.
Jag var ordentligt mätt redan efter huvudrätten men gick all in och beställde en ostbricka ändå. Jag lyckades äta mögel- och brie-ostarna men fick ge upp efter halva hårdosten. Det var helt stopp. Ostarna var iallafall jättegoda. Frukten lämnade jag naturligtvis, jättemycket socker i både druvor och äpple.
Imorgon är det bowls-dags igen, inte för att spela utan för att kolla de sista klubbtävlingarna. Efteråt lär det bli middag och rea på all sprit, för att tömma förrådet inför vintern antar jag. Efter de här tävlingarna är typ bowls-säsongen över för i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...