28 september 2014

Greenwich

Tillbaka från ett tufft men skönt Body Pump-pass på gymet. Jag har kunnat öka på vikterna igen för jag nådde ännu ett skede där jag kände att jag kände mig redo för lite mer motstånd, och så säger såna som inte vet att man måste äta kolhydrater för att prestera på gymet. Man bygger muskler av proteiner, inte kolhydrater. Det enda som kolhydrater bygger är fett på magen, baken och låren och sån kroppsbyggnad är jag inte intresserad av.

För att ni ska få lite paus från Istanbul så slänger jag in lite bilder från gårdagen när jag och Mia besökte Greewich. Jag har bott i London i 11 år men aldrig besökt området tidigare, skandal. Mia har ofta varit här så hon fick valla mig runt till det som var värt att se, nästa gång får hon bestämma vart vi åker:-)

Vi träffades utanför DLR-stationen och möttes genast av Morris-dansare med bjällror på benen. Kan inte bli mycket mer engelskt än det:-)
Klipperskeppet Cutty Sark som nästan brann ner under renoveringen 2007 men som nu är helt tipptopp igen.
Efter en brant klättring kom vi upp till observatoriet som är hem för Greenwich Mean Time och nollmeridianen.
Härifrån har man fantastisk utsikt över stora delar av London
O2 Arena
Canary Wharf
Finansområdet med the Gherkin (sockertoppen)
Efter att ha promenerat runt i Greenwich Park kände vi att det var dags för middag och vi hittade en mysig pub som hette The Mitre Greenwich
Puben var inte precis specialiserad på lågkolhydratmat, inte många pubar som är det ... ännu ... så jag tog det som verkade minst illa, fritterade bläckfiskringar. Paneringen var mycket tunn så ingen större skada skedd. Gott och mättande var det.
Till huvudrätt valde jag ceasarsallad och plockade bort de 4 brödbitarna. 
Både Mia och jag gillade den stora tavlan med byggnader i London.
Efter middagen gick vi en snabbis genom Greenwich market. De höll tyvärr på att stänga för dagen men jag hittade en uppsättning fina smycken som jag köpte. Hann iallafall se att det fanns massor av stånd med fina hantverk så det blir nog ett besök där närmare jul för julklappsinköp.

Vädret var så fint att vi kände att vi inte ville åka hem ännu utan satte oss istället utomhus på en annan pub, kallad The Gipsy Moth, för ytterligare ett par drinkar. Det var så mysigt att sitta och prata i lugn och ro över ett par drinkar i det varma vädret. Mia och jag har beslutat oss för att besöka olika delar av London. Det finns guideböcker med olika promenader som man kan göra så en sån ska jag köpa.
Mia hjälper mig att skicka iväg min incheckning på Facebook. Har jag berättat att mobiltäckningen fortfarande är usel i Storbritannien?.
Så, här är då mina inköp, armband och örhängen i silver. Jag får aldrig nog av armband.

Nu ska Steve och jag ge oss ut på promenad, 24 grader och sol, kan inte bli mycket bättre en det i slutet av september.

2 kommentarer:

  1. Jag bodde ju i Deptford en tid, eller längs med den väg som leder till Greenwich med buss. Så, jag besökte Greenwich en hel del och vi brukar ta oss dit nästan varje gång vi är i London, det är så grönt och lummigt, en härlig del av London. Nu har vi inte varit dit på några år, men kanske vi klättrar uppför backen igen till jul...

    SvaraRadera
  2. Jo, Greenwich var fint och mysigt, trots turistmassorna, men det är säkert lugnare på veckorna. Det var verkligen en brant backe, man gick nästan vågrätt:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...